Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Austria: Momente de bucurie și de împărtășire

Aflându-se în Austria, unde, în zilele de sâmbătă, 2 iunie 2012, și duminică, 3 iunie 2012, a administrat Mirul în trei parohii (Parohia Lustenau, Parohia Schoppernau și filiala Fluh a Parohiei "Sfântul Kolumban" din Bregenz), unde activează preoți din Dieceza de Iași, Preasfințitul Aurel Percă a făcut o vizită și în Parohia "Sfântul Kolumban" din Bregenz.

La Lustenau, în Parohia "Bunul Păstor", Preasfințitul Aurel a administrat sacramentul Mirului la 35 de tineri, în ziua de 2 iunie, a precizat pr. Anton Cobzariu, care păstorește această comunitate.

Sâmbătă, 2 iunie, seara, prin mâinile PS Percă, 37 de candidați au primit sacramentul Confirmațiunii, în Parohia Schoppernau, unde este pr. Marius Ciobanu, originar din Dieceza de Iași.

Duminică, 3 iunie, episcopul auxiliar de Iași a ajuns în filiala Fluh a Parohiei "Sfântul Kolumban" din Bregenz, unde a conferit sacramentul Mirului altor șapte candidați. Pr. dr. Paul Solomon, paroh de Bregenz și decan, originar din Dieceza de Iași, a trimis următoarea relatare:

"De Sfânta Treime, am avut bucuria de a ne reîntâlni cu Preasfințitul Aurel Percă la Bregenz, însoțit de pr. Felix Măriuț, în Parohia «Sfântul Kolumban».

Îndrăznesc să spun cu bucurie că a devenit o tradiție ca, ori de câte ori unul sau ambii episcopi ai Diecezei de Iași vin în Bregenz, ne adunăm împreună, pentru a ne reuni și susține în slujire, în această țară binecuvântată și aleasă de Domnul.

Am deschis seara întâlnirii noastre cu un moment de rugăciune în biserică, rugându-ne Vesperele. Apoi, am servit cina și ne-am bucurat că suntem împreună.

Duminică, Preasfințitul Percă a celebrat sfânta Liturghie împreună cu prelatul dr. Benno Elbs, administratorul diecezan al Diecezei de Feldkirch, la altar mai aflându-se pr. Felix și pr. dr. Paul Solomon, paroh și decan, în biserica «Sfântul Kolumban» din Bregenz".

Ovidiu Bișog

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-3 iunie: Austria: Momente de bucurie și de împărtășire


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat