Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Procesiunea cu preasfântul sacrament pe străzile orașului

Numeroși credincioși romano-catolici, dar și ortodocși, au participat joi, 7 iunie 2012, în solemnitatea Trupul și Sângele Domnului, după sfânta Liturghie de seară de la ora 18.00, la procesiunea cu preasfântul sacrament pe străzile orașului Bacău. Celebrarea a fost condusă de pr. Isidor Dâscă, paroh de Bacău "Sfântul Nicolae" și decan de Bacău.

A devenit o tradiție, după Revoluția din 1989, pentru credincioșii catolici din Bacău, ca, la 10 zile după sărbătoarea Coborârii Duhului Sfânt, atunci când credincioșii romano-catolici celebrează Trupul și Sângele Domnului, să fie organizată o procesiune cu sfântul sacrament pe străzile orașului. Aceasta se dorește a fi o adevărată explozie de bucurie și de recunoștință din partea Bisericii întregi față de darul prin excelență al lui Dumnezeu, care este Euharistia.

Procesiunea din acest an a fost precedată de o sfântă Liturghie celebrată de părintele decan Isidor Dâscă în biserica "Ss. Petru și Paul", la ora 18.00.

În cadrul cuvântului de învățătură, pr. Marius Dumea, vicar de Bacău "Sfântul Nicolae", i-a provocat pe credincioși să descopere importanța hrănirii sufletelor noastre cu pâinea vieții, cu Euharistie, în care e prezent cu adevărat Cristos.

După sfânta Liturghie, procesiunea s-a format din fața bisericii, având în frunte crucea procesională, urmată de ministranți, câțiva credincioși purtând icoane, seminariștii de la Seminarul Liceal "Sfântul Iosif" Bacău. Lor li s-au alăturat copiii care au sărbătorit, în ultimii ani, primirea Primei Sfinte Împărtășanii. Aceștia au aruncat flori în fața preasfântului sacrament, purtat în procesiune de pr. Isidor. Din procesiune au mai făcut parte, de asemenea, Fanfara Aviației și corul Parohiei "Sfântul Nicolae", care au animat, prin cântul lor solemn, întreaga procesiune. A urmat apoi un foarte mare număr de credincioși, care au cântat și s-au rugat, implorând ajutorul Domnului pentru familie, pentru oraș, pentru țară și pentru întreaga lume. Procesiunea a pornit din fața bisericii și a mers pe străzile Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu și Luminii, cu întoarcere în fața bisericii.

La sfârșitul acestei minunate manifestări publice a credinței, pr. Isidor a mulțumit tuturor celor care au participat plini de credință și entuziaști la acest moment de mărturie a ceea ce sunt ei și celor care au pregătit această celebrare, invitându-i în același timp, să-l poarte pe Cristos "euharisticul" în existența vieții lor zilnice.

Laudă și mulțumire să fie în orice moment
Preasfântului și dumnezeiescului sacrament!

Redacția Biserica și Viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 iunie: Bacău: Procesiunea cu preasfântul sacrament pe străzile orașului

* * *

Pentru mai multe imagini, www.decanatcatolicbacau.ro


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat