Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

S-a lansat www.josemariaescriva.info în limba română

Sfântul Josemaria Escriva de Balaguer este sărbătorit la 26 iunie. Ioan Paul al II-lea spunea că a fost sfântul "obișnuitului". Pe www.josemariaescriva.info puteți găsi informație despre viața și învățăturile lui.

Sfântul Josemaria Escriva este un preot care s-a născut în Barbastro (Spania) în anul 1902 și a decedat la Roma în anul 1975. În anul 1928 a înființat Opus Dei, o instituție a Bisericii Catolice. Papa Ioan Paul al II-lea l-a declarat sfânt prin ceremonia de canonizare care a avut loc în Piața "Sfântul Petru" din Roma, în ziua de 6 octombrie 2002, în fața a sute de mii de credincioși din peste 80 de țări.

Sfântul Părinte, în discursul său în fața participanților la canonizarea sfântului Josemaria, a spus: "A fost un sfânt de o mare umanitate. Toți cei cu care s-a întâlnit, indiferent de cultura lor sau de statutul social, l-au simțit ca pe un tată, devotat în totalitate în slujirea altora [...] pentru că el era convins că fiecare suflet este o comoară minunată".

Pe site-ul www.ro.josemariaescriva.info puteți găsi informații mai detaliate despre viața și învățăturile lui și mărturii despre devoțiunea sa în toată lumea.

Cartea sa cea mai cunoscută este Drum, publicată pentru prima dată în anul 1939. Până astăzi ea a fost distribuită în mai mult de 4 milioane și jumătate de exemplare, în 45 de limbi diferite.

Ioan Paul al II-lea a semnalat celor prezenți la canonizarea fondatorului Opus Dei: "A fost ales de Domnul pentru a vesti chemarea universală la sfințenie și pentru a arăta că viața de zi cu zi, activitățile obișnuite, sunt drumuri către sfințenie. S-ar putea spune că a fost sfântul obișnuitului. Într-adevăr, era convins că, pentru cine trăiește din perspectiva credinței, totul oferă ocazia unei întâlniri cu Dumnezeu, totul se transformă într-un stimul pentru a dialoga cu El".

Adaptare după http://www.opusdei.ro
de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat