Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman "Inima Neprihănită a Mariei": Schimb de experiență

Luni, 4 iunie 2012, a avut loc la Roman un schimb de experiență între tinerii parohiilor Roman "Inima Neprihănită a Mariei" și Tuta "Regina Sfântului Rozariu". Tema acestei zile a fost: "Prietenia se trăiește în grup".

Tinerii din aceste două parohii s-au întâlnit la Roman, la Centrul de zi "Leonard Murialdo", sub semnul prieteniei, pentru a-și manifesta bucuria credinței, bucuria prieteniei, animați de adevăratul nostru prieten - Cristos.

Această zi s-a realizat din inițiativa părinților noștri vicari, părintele Marius Sabău și părintele Daniel Budău, susținuți de părinții noștri parohi: părintele Cristian Lucaci și părintele Mihai Cătău.

După cuvântul de salut și bun venit din partea părintelui Marius Sabău și a părintelui Maximilian Horlescu, responsabilul Centrului de zi "Leonard Murialdo", am făcut cunoștință cu ceilalți tineri. Apoi, părintele Marius ne-a vorbit despre tema zilei, schițând portretul adevăratului prieten, evidențiind calitățile acestuia, cum se trăiește adevărata prietenie și invitându-ne în final să încercăm să fim în primul rând noi prieteni așa cum am vrea să ne fie ceilalți prieteni.

După această scurtă prezentare, în spiritul prieteniei și fairplay-ului, am participat la activitățile recreative propuse. S-a organizat un campionat de fotbal și unul de volei, dar și competiții de rummy, cărți, table, șah, fotbal de masă și tam-tam.

După ce tinerii osteniți de efortul depus la activitățile sportive s-au relaxat printr-o scurtă plimbare prin împrejurimi, a urmat un moment de karaoke ce i-a antrenat pe toți cei prezenți.

A urmat pregătirea sfintei Liturghii și sfânta Liturghie celebrată în biserica "Inima Neprihănită a Mariei", împreună cu cei din comunitate, moment în care i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate momentele frumoase petrecute împreună și l-am rugat pe bunul Dumnezeu să fie mereu alături de noi, să ne orienteze gândurile, cuvintele și faptele astfel încât, trăind cât mai bine momentul prezent, viitorul să ne fie eliberat de orice criză, în special de cea spirituală.

La sfârșitul sfintei Liturghii am imortalizat acest moment printr-o fotografie de grup, iar apoi ne-am îndreptat spre locul unde am servit cina, ne-am distrat, am fost felicitați și premiați de părinții noștri vicari, iar la final ne-am îndreptat spre casele noastre cu bucuria experienței acestei zile minunate și cu micul regret că această zi a trecut foarte repede.

Impresii culese după această zi:

"În primul rând vrem să vă mulțumim pentru căldura cu care ne-ați primit. Ne bucurăm că am petrecut această zi frumoasă alături de voi, ne-am simțit bine împreună. Sunteți foarte prietenoși și ospitalieri. Vă dorim tot ce-i mai frumos și să ne revedem cu bine. Dumnezeu să vă aibă în pază" (Florențiu, Mădălina, Andreea, Patriciu, George și Emanuela - Tuta)

"Ne bucurăm că am avut ocazia de a face acest schimb de experiență. A fost o oportunitate de a cunoaște persoane noi, sociabile, de a ne face prieteni noi cu care sperăm să ținem legătura și pe viitor. Sperăm să ne reîntâlnim cât mai curând. A fost cu adevărat o zi superbă! Multă pace și bucurie în suflet tuturor" (Alice, Ema. Adi, Anyta, Mona - Roman INM)

Ana Maria Ciucheș (Roman INM)
și Emanuela Ciangău (Tuta)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 iunie: Roman "Inima Neprihănită a Mariei": Schimb de experiență


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat