Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus de vară "Amintiri din copilărie"

La Școala "Veronica Micle" din Iași, în perioada 25-30 iunie 2012, 90 de copii de grădiniță și până la clasa a VIII-a, care locuiesc în zona Buciumului și din alte sate apropiate, au participat activ și cu inimile pline de bucurie la campusul "Amintiri din copilărie", organizat de Surorile Providenței din Iași cu ajutorul animatorilor voluntari.

În perioada de pregătire a campusului, am cunoscut noi animatori, ne-am pus așteptările și temerile în fața surorilor, iar ele ne-au ajutat să ne formăm pentru copiii ce așteptau cu nerăbdare jocuri, laboratoare, bansuri și multă veselie.

Fiecare zi de campus a început cu rugăciunile și binecuvântarea părintelui Carp. Pe parcursul celor cinci zile, animatorii au pus în scenă năzdrăvăniile lui Nică din "Amintiri din copilărie", în sala de festivități a școlii, urmate bineînțeles de cateheze și jocuri formative unde copiii au vorbit și au aflat mai multe despre valorile umane și despre iubirea necondiționată a Tatălui.

Atât jocurile cât și laboratoarele au reliefat aptitudinile, creativitatea cât și ingeniozitatea copiilor. Copiii au înțeles că trebuie să fie atenți la prietenii pe care și-i fac, cum să se comporte cu un prieten și ce înseamnă prietenia adevărată cu cei din jur și cu Isus. Așadar, în săptămâna de campus cei mici au interacționat cu ceea ce înseamnă valoarea corectitudinii, respectul față de natură și oameni, ascultarea față de părinți și importanța educației.

Copii au avut prilejul încă din prima zi să aleagă la ce laborator vor să participe pe parcursul campusului. Fiecare atelier a fost coordonat de animatori și de surori de la care copiii au învățat să împletească brățări din ață, să găsească o utilitate hârtiilor scrise sau ziarelor citite și să împletească coșuri, au pictat felinare, au creat palete cu mingiuță, zmeie, brelocuri, au cusut modele pe etamină, punându-le astfel imaginația la încercare.

În cea din urmă zi, copiii au oferit un spectacol minunat la Căminul de bătrâni "Sfântul Iosif", dăruind la final persoanelor în vârstă un tablou cu imaginea întregului grup.

Îi mulțumim Domnului că ne-a luminat mințile, ne-a oferit răbdarea necesară și că ne-a deschis inimile pentru a face fericiți copilașii participanți la campus!

Surorile Providenței din Iași


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat