Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni "Vara Împreună"- "Povestea lui Momo"

Comunitatea Iosefinilor lui Murialdo din Roman, în colaborare cu Parohia "Sfânta Ana" și Surorile Dorotee din Oțeleni, au desfășurat în perioada 27-30 iunie 2012, un adevărat moment al vacanței, timpul liber și al prieteniei este cunoscut de toți copiii sub numele de "Vara Împreună" sau "Campus". În fiecare dimineață, cei aproximativ 150 de copii înscriși, cu vârste între 5 și 14 ani, au participat activ la momentele de teatru, dansuri, jocuri și concursuri de cultură generală, totul într-o atmosferă de veselie și competiție amicală în veșnica luptă pentru puncte.

Tema acestui "Campus" s-a numit "Povestea lui Momo". Copiii au înțeles în cadrul momentelor de cateheză că timpul trebuie folosit în mod corespunzător, că a-i înțelege pe cei de lângă tine este un simbol al prieteniei, că a oferi și a dărui, a sprijini pe cel de lângă tine este un fapt de jertfă adresat lui Isus. Sprijinul acestei "veri împreună" a fost oferit și de către animatori în număr de 25, cu vârste cuprinse între 15 și 30 ani. Ei s-au implicat activ în fiecare zi la pregătirea momentelor de joacă, dans, teatru și cateheză.

De asemenea, un moment foarte frumos, a fost acela când cu toții, animatori și copii, au participat la Liturghia în cinstea Sfinților apostoli Petru și Paul, văzându-se cât de importantă este trăirea sfintei Liturghii pentru fiecare dintre ei.

La finalul acestei "Veri Împreună", un mesaj important le-a fost adresat tuturor copiilor, dar și animatorilor: "Este foarte important să punem în practică ceea ce am învățat în aceste zile, aceea de a fi sinceri, cinstiți, corecți, fideli, de a participa cât mai des la slujba de seară. Vouă animatorilor, vă revine datoria de a păstra legătura cu cei mici; să-i îndrumați să rămână un grup, care să se respecte, să se ajute, să folosească timpul lor potrivit, un grup care să dea roade bune. Iar ceea ce îi îndrumați pe ei, să nu uitați să puneți și voi în practică, doar așa veți putea păstra aprinsă flacăra bucuriei, a iubirii față de Isus" - le-au spus pr. Solideo și pr. Iulian Roca.

Pe cât de frumoasă a fost vremea, care a ținut cu noi în desfășurarea acestei minunate activități, cu atât mai mult sperăm ca cei care au participat să poarte în inima lor rodul ascultării și al sacrificiului față de aproapele, dar nu în ultimul rând sacrificiul pentru iubirea nemărginită a lui Isus.

Fr. Mihai Lazăr, Iosefinii lui Murialdo

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-30 iunie: Oțeleni "Vara Împreună"- "Povestea lui Momo"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat