Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Campus "Vara împreună"

În perioada 25-27 iunie 2012, în Parohia "Târgu Ocna", noi, tinerii Acțiunii Catolice, împreuna cu Slujitoarele Preacuratei de Parma, am organizat pentru copii parohiei noastre un campus "Vara împreună", în care fiecare copil a avut posibilitatea de a-și pune în valoare imaginația.

Tema campusului "Vara împreună" 2012 este "Povestea lui Momo", iar anul acesta au participat în curtea mănăstirii romano-catolice un număr frumos de 100 copii, aninați de opt animatori. Cum nici o altă zi nu poate începe fără mulțumirea Tatălui Ceresc, am început fiecare zi din campus cu o scurtă rugăciune exprimată prin cântec, urmată de imnul campusului.

După această rugăciune am continuat campusul cu o scurtă povestioară despre viața lui Momo, iar, pentru ca să vedem dacă au înțeles copiii, am făcut o scurtă cateheză pentru a aprofunda povestea. Deoarece am avut parte de vreme frumoasă, ne-am împărțit pe grupe și ne-am rotit la fiecare atelier: jocuri, lucru manual și dansuri unde fiecare a avut posibilitatea de a-și face noi prieteni și mai ales de a învăța cum să lucreze în echipă.

Știm cu toții că nu putem rezista dacă nu ne hrănim și tocmai de aceea am avut o pauza de la ora 12 la ora 14, în cadrul căreia fiecare copil a mâncat din pachețelul propriu.

În partea a doua a zilei, fiecare dintre noi a avut posibilitatea de a învăța din nou lucruri noi, participând la fiecare atelier. Razele călduroase ale soarelui ne-au oferit șansa de a ne uda cu apă, moment care ne-a răcorit și ne-a făcut să ne simțim bine împreună.

În inimile noastre răsună parcă acea chemare de a fi alături de Isus Cristos și mai ales cuvintele Mântuitorului: "Lăsați pe copii să vină la mine, căci a lor este împărăția cerului". Tocmai de aceea ne-am gândit să ne oferim pe noi înșine ca o floare la sfânta Liturghie.

După ce ne-am îmbogățit la predica rostită de părintele paroh, Anton Encuți, și ne-am hrănit cu trupul și sângele Domnului nostru Isus Cristos, în fața bisericii am primit de la părintele paroh o mica surpriză.

Chiar dacă oboseala își spunea cuvântul, nu am încetat de a veni la aceste zile minunate de unde plecam mereu cu inimile pline de bucurie. La sfârșitul acestor trei zile de campus am organizat un mic spectacol în care fiecare echipa a trebuit să pregătească un moment artistic. După multe alte surprize am pregătit "Copacul impresiilor", unde fiecare copil a avut posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere pe o floricică despre acest campus.

Îi mulțumim bunul Dumnezeu pentru ca ne-a dat o vreme atât de frumoasă și mai ales ca în orice situație este alături de noi și nu ne părăsește niciodată.

Îi mulțumim părintelui paroh Anton Encuți pentru că a avut bunăvoința de a sta alături de noi și ne-a făcut să ne simțim iubiți prin cuvintele pline de har.

Le mulțumim surorilor Slujitoarele Preacuratei de Parma pentru că ne-au ajutat în organizarea acestui campus și fie ca Maica Domnului să le răsplătească munca și efortul depus.

Mulțumim tuturor copiilor care au participat la acest campus și îi mai aștept cu mare drag și la anul.

Tinerii Acțiunii Catolice

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-27 iunie: Târgu Ocna: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat