Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman "Isus, Bunul Păstor": Administrarea Mirului

Duminică, 24 iunie 2012, în cadrul Liturghiei de la ora 11.00, 40 de copii l-au primit pe Duhul Sfânt cu cele șapte daruri prin impunerea mâinilor Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Ce este Mirul sau Confirmațiunea? Aceasta și multe alte întrebări au răsunat în fiecare seară în curtea bisericii noastre. Vă întrebați de ce? Răspunsul este următorul: la 24 iunie, un grup de 40 de copii și tineri l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale.

Pentru ca ei să conștientizeze într-un mod mai profund ceea ce semnifică acest sacrament, a fost nevoie de o pregătire intensă. Aceasta a început încă din luna septembrie a anului trecut, în fiecare sâmbătă, în cadrul catehezei. Sub îndrumarea părintelui paroh și a părintelui vicar, adolescenții au pășit împreună pe drumul către Duhul Sfânt. Inițial, pregătirea a constat în prezentări catehetice umane urmând ca începând cu 30 aprilie să se intensifice în fiecare seară de luni până vineri împreună cu animatorii, iar sâmbăta, la cateheză, coordonați de părintele vicar.

Cei opt animatori au avut un rol important în maturizarea creștină a acestor copii și tineri, ei oferindu-și disponibilitatea pentru a-i ajuta să acumuleze și să aprofundeze învățăturile din catehism și noțiunile de bază. Pentru o mai bună organizare, adolescenții au fost împărțiți în patru grupe, pe categorii de vârstă.

De cele mai multe ori, pe lângă învățăturile din catehism, noi, animatorii, am încercat să purtăm discuții libere cu adolescenții pentru ca astfel să existe comunicare între noi, iar ei să învețe cu plăcere, nu din obligație. Am dorit să legăm o relație de prietenie și în felul acesta să îi atragem spre biserică, spre cele spirituale, dar mai ales spre Dumnezeu.

La predică, atmosfera a fost una de prietenie, PS Aurel Percă, propunându-ne să ne gândim la contul nostru de facebook. Așa cum pe facebook socializăm și avem mulți prieteni, la fel să fie și prietenia noastră cu Isus. Așadar, împreună am făcut un cont de facebook în care îi avem ca prieteni pe Isus și pe Duhul Sfânt. Cu ei, ne va fi mai ușor a merge spre Dumnezeu, pe drumul pregătit pentru fiecare dintre noi. Duhul Sfânt a coborât asupra celor 40 de copii și comunitatea de prieteni s-a înnoit. Dumnezeu ne-a zâmbit prin vremea frumoasă și ne-a oferit o atmosferă de familie.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ziua minunată în care toți am devenit prieteni. Împreună suntem o adevărată familie!

Liturhia sărbătorii a fost transmisă și pe internet la adresa: http://www.parohiaisusbunulpastor.ro/transmisiune-live/

La aceeași adresă se pot urmări Liturghiile duminicale din cele trei biserici catolice din Roman.

Elena Cobzaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iunie: Roman "Isus, Bunul Păstor": Administrarea Mirului

0xeeeeee&


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat