Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Fr. Emilian Cătălin, reales ministru provincial al Provinciei Franciscane din România

Joi, 28 iunie 2012, toți frații cu drept de vot, membri ai Provinciei "Sfântul Iosif" a Ordinului Fraților Minori Conventuali, s-au reunit la Roman pentru alegerea ministrului provincial. Au fost prezenți 205 din totalul de 221 de frați cu drept de vot. După primul scrutin a rezultat ca fiind reales ministru provincial fr. Emilian Cătălin, pentru încă un mandat de patru ani.

Înainte de alegerea ministrului provincial, s-a celebrat sfânta Liturghie prezidată de ministrul general fr. Marco Tasca.

În omilie, părintele general a insistat, plecând de la liturgia cuvântului, pe importanța împlinirii voinței lui Dumnezeu și pe dispunerea la împlinirea planului său.

Apoi, toții frații prezenți s-au adunat în sala capitulară, unde s-a dat citire unei părți a sintezei elaborată în urma lucrărilor fraților delegați. Completarea sintezei finale se va definitiva în zilele următoare, aceasta constituind materialul de bază pentru elaborarea Proiectului provincial cvadrienal, care va fi discutat și votat în a doua parte a capitulului ce va avea loc în perioada 3-7 septembrie 2012.

După alegerea fr. Emilian Cătălin ca ministru provincial, cei prezenți s-au adunat în fața institutului pentru o fotografie de grup, după care s-au deplasat în capelă, unde s-a intonat imnul Te Deum, iar fr. Emilian a depus jurământul de credință și față de Biserică și superiori, așa cum prevăd normele prevăzute de Directoriul pentru celebrarea capitulului. În final, ministrul provincial a fost salutat și felicitat personal de toți frații.

Fr. Emilian Cătălin, originar din Bălușești (NT), s-a născut în ziua de 23 martie 1976 la Roman. După ce a obținut bacalaureatul la Seminarul Liceal Franciscan din Roman, și-a continuat studiile la Institutul Teologic Franciscan din aceeași localitate și a obținut licența în 2001. La 28 iunie 2002, a fost hirotonit preot și, între 2001-2004, a făcut parte din echipa formativă a Seminarului Liceal Franciscan din Roman. În anul 2007, a absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași (profilul socio-psiho-pedagogie). În anul 2004, a fost numit director al Liceului Teologic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman. În 2004, în cadrul Capitulului Provincial Ordinar a fost ales definitor provincial. În 2008 a fost ales ministru provincial și reales în 2012.

Fr. Virgil Blaj


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat