Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman ("Inima Neprihănită a Mariei"): Prima Liturghie a pr. Claudiu Eva, SVD

În ziua de duminică, 3 iunie 2012, Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman a fost în sărbătoare, la prima sfântă Liturghie a pr. Claudiu Eva, SVD. La celebrare au participat confrați din cadrul Misionarii Cuvântului Divin (Verbiți), preoți de la parohiile din Roman și din împrejurimi, persoane consacrate de la diferite ordine și congregații, rude, prieteni și mulți credincioși.

La începutul sfintei liturghii, pr. paroh Cristian Lucaci a ținut să ureze un bun venit pr. Claudiu, dar și celorlalți oaspeți de seamă, printre care au fost menționați pr. Gianfranco Maronese, provincial al părinților verbiți, și pr. Miguel responsabil cu formarea preotului nou sfințit. În cuvântul de suflet adresat noului apostol al lui Cristos, părintele paroh a evidențiat rolul mamei pământești, Genoveva, care, chemată la Domnul cu mult timp înainte de acest eveniment, l-a încredințat mamei cerești, sfânta Fecioară Maria, pe fiul ei pentru a-l ocroti și a-l ajuta să țină în mână într-o bună zi potirul și ostia. Bucuria mamei trupești și darurile mamei cerești să-l însoțească pe drumul misiunii încredințare pe acest pământ.

Părintele predicator Corneliu Berea, viceprovincial al părinților verbiți, a scos în evidență însemnătatea zilei în care are loc acest eveniment: "Dragă părinte primițiant Claudiu, este o coincidență fericită ca un misionar verbit, preot, să fie sfințit în ajunul Sărbătorii Rusaliilor și să aibă prima sfântă Liturghie în parohia sa, în ziua Sărbătorii Sfintei Treimi, pentru că ambele sărbători sunt cele mai importante ale Congregației Misionarii Cuvântului Divin ... Rugăciunea este aceea care, fie la început de drum, fie la finalul lui, ne susține. Claudiu, să fii un om al rugăciunii, pentru ca să vestești Sfânta Treime în viața de zi cu zi".

La sfârșitul celebrării, părintele Claudiu Eva a mulțumit, în primul rând, bunului Dumnezeu pentru că l-a chemat să-l urmeze pe Fiul său, Cristos, apoi părinților, rudelor, confraților preoți, tuturor celor care l-au ajutat spiritual și material și care au contribuit la creșterea și formarea lui și la organizarea celebrării. În mod deosebit și-a exprimat recunoștința față de pr. Miguel, formatorul spiritual și omul care i-a fost un adevărat părinte, alături în toate momentele mai grele de pe parcursul vieții. Tuturor le sunt încredințate rugăciunile sale, cuprinse în motoul de la picioarele altarului "Vivat Deus unus et trinas in cordibus nostris" (Să trăiască Dumnezeu unul și întreit în inimile noastre ).

Prof. Vicențiu Ciocan


 

lecturi: 196.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat