Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Petru Gherghel: Chemare la Barați pentru a-l întâlni pe Cristos, speranța și bucuria copiilor

Dragi copii,

Bucuria mea, Cristos, a înviat!

Când îngerul Gabriel a venit la Nazaret ca să-i vestească Fecioarei Maria că a fost aleasă să fie mama lui Isus, a salutat-o: "Bucură-te, Marie. Domnul este cu tine!" (Lc 1,28). Ea a alergat la verișoara sa Elisabeta împărtășindu-i bucuria, tresăltând și cântând: "Sufletul meu preamărește pe Domnul!" (Lc 1,46).

Când Isus s-a născut la Betleem într-un grajd sărac, îngerii au cântat și i-au anunțat pe păstori să nu se teamă și să meargă să-l vadă pe pruncul culcat în iesle, iar ei, după ce l-au văzut, s-au întors la staulele lor, lăudând pe Dumnezeu pentru tot ceea ce au văzut (cf. Lc 2,10-20).

Când Isus trecea din sat în sat și predica, îi primea pe toți și-i mângâia, mai ales, pe copii, pe care-i binecuvânta, cerându-le apostolilor să-i lase să vină la el, căci a lor este împărăția cerurilor (cf. Mc 10,13-16).

După ce a înviat din morți și le-a apărut femeilor sfinte și apostolilor, el i-a salutat și i-a încurajat spunându-le să nu se teamă, ci să creadă în el și să vestească lumii că e viu și e bucuria și speranța tuturor. Iar ei au făcut-o cu mare bucurie.

Un mare sfânt al poporului rus, sfântul Serafim de Sarov, când era vizitat de diferite persoane pentru a primi sfaturi, îi încuraja și-i saluta spunându-le: Bucuria mea, Cristos, a înviat! Toți cei care auzeau aceste cuvinte primeau o mare încurajare și se întorceau acasă repetând: Bucuria mea, Cristos, a înviat!

Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea le transmitea tinerilor în mesajul său pentru ziua lor mondială același îndemn: Bucurați-vă mereu în Domnul; iarăși, vă zic, bucurați-vă.

Aceeași dorință o îndreaptă spre toți cei care cred în Dumnezeu, îndemnându-i: Bucurați-vă în Domnul, iar acest lucru îl spune, mai ales copiilor.

De ziua voastră, dragi copii, întâlnindu-vă la Barați, în ziua de 9 iunie, vă spunem și noi - episcopi, preoți și părinți: Isus Cristos e bucuria voastră. El este prietenul vostru, el vă așteaptă să vă binecuvânteze, să vă încurajeze și să împărtășească bucuria sa.

Cu aceeași bucurie vă aștept și eu, împreună cu preoții voștri asistenți, la Barați, și vă spun din inimă: Cristos, prietenul și bucuria voastră, a înviat!

Vă îmbrățișează cu drag, episcopul vostru,

Iași, 1 iunie 2012

+ Petru Gherghel


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat