Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Hramul Mănăstirii "Don Orione"

Comunitatea "Don Orione" din Iași a trăit momente de bucurie, miercuri, 16 mai 2012, când l-a sărbătorit pe fondatorul congregației, sfântul Alois Orione.

Sărbătoarea a început la ora 18.00, cu sfânta Liturghie solemnă a hramului, prezidată de PS Petru Gherghel, fiind înconjurat de aproximativ 20 de preoți din parohiile învecinate, de la Liceul Catolic din Iași și de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif". Ne-am bucurat și de prezența părintelui provincial, pr. Pierangelo Ondei, aflat în vizită canonică în comunitate.

Sfântul Alois Orione, după cum a spus în cadrul predicii pr. Ionuț Imbrișcă, vicarul Parohiei "Sfântul Anton" din Iași, s-a născut într-o familie săracă, din satul Pontecurone, aflat în nordul Italiei. Don Orione și familia sa sunt un model de rugăciune și practicare a virtuților pentru familiile creștine de astăzi. Totodată, părintele predicator a explicat cum putem fi creștini adevărați și cum putem răspunde mereu afirmativ chemării lui Dumnezeu.

Celebrarea a fost animată de corul format din seminariștii care se pregătesc în a-l urma pe Isus Cristos pe drumul preoției, după modelul sfântului Alois Orione. La sfârșitul sfintei Liturghii, pr. Valeriano Giacomelli, directorul seminarului "Don Orione", a mulțumit preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor pentru participare, invitându-i pe toți la o agapă fraternă. După rugăciunea pentru beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, PS Petru Gherghel a împărțit tuturor binecuvântarea sa.

Congregația "Don Orione", formată din preoți, călugări și călugărițe, este prezentă în peste 30 de țări din întreaga lume. Fiii lui Don Orione lucrează pentru răspândirea Evangheliei printre cei săraci, abandonați, bolnavi și pentru „Instaurare omnia in Christo" (deviza pe care a luat-o Don Orione pentru toată activitatea sa apostolică).

Fie ca sfântul Alois Orione și sfânta Fecioară Maria să mijlocească pentru noi toți la bunul Dumnezeu pentru a obține cât mai multe haruri!

Silviu Dumea și Emanuel Blaj

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Iași: Hramul Mănăstirii "Don Orione"


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat