Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răcăciuni: La ceas aniversar

Marți, 15 mai 2012. În urmă cu exact un an la Răcăciuni se înființa parohia romano-catolică, fiind consacrat altarul și sfințindu-se biserica ce are ca hram "Nașterea Maicii Domnului". Tot atunci se inaugura Centrul Parohial "Fericitul Ioan Paul al II-lea". S-a scurs un an și se cuvenea să nu trecem pe lângă această dată fără să ne reamintim că lucruri mari a făcut și face Domnul pentru noi. Iar inima ne e plină de bucurie (cf. Ps 125,3). O bucurie cu atât mai mare cu cât în mijlocul nostru a fost prezent episcopul Aurel Percă, alături de preoți și credincioși, autorități civile locale și județene.

La ora 11.00, a început sfânta și dumnezeiasca Liturghie de la comunul aniversării sfințirii bisericii. La salutul parohului de "Bun venit!" adresat episcopului, Preasfințitul Aurel a răspuns cu un "Bun găsit!", transmițând tuturor gândul de prețuire din partea sa și a Preasfințitului Petru Gherghel.

În cadrul sfintei Liturghii, episcopul Aurel a ținut cuvântul de învățătură amintindu-ne tuturor că "noi suntem pietrele vii care alcătuiesc Biserica lui Cristos și că, oricât ar fi de frumoasă o biserică din punct de vedere al arhitecturii sau al podoabelor materiale, rămâne doar un monument și cam atât". "Frumusețea unei biserici, a continuat Preasfințitul, e dată de sufletele pline de credință care duminică de duminică - sau, după posibilități, mai des - calcă pragul bisericii pentru a se întâlni cu Cristos Domnul". Episcopul i-a încurajat pe toți cei prezenți să rămână mereu fideli în credință, aproape de Biserică și de păstorul lor, sub privirile Maicii Domnului. De asemenea Preasfințitul a mulțumit și autorităților locale civile, pentru sprijinul continuu dat bisericilor comunei Răcăciuni indiferent de confesiune.

Într-o atmosferă de mare bucurie și solemnitate, la sfârșitul sfintei Liturghii toți ne-am îndreptat spre curtea bisericii parohiale, unde Preasfințitul Aurel a dezvelit o frumoasă statuie a fericitului papă Ioan Paul al II-lea, urmând ritualul binecuvântării și sfințirii acesteia spre slava lui Dumnezeu, în amintirea vizitei fericitului Suveran Pontif efectuată în România cu 13 ani în urmă, dar și spre înălțarea sufletească a tuturor credincioșilor. "Nu vă fie teamă! Deschideți-i larg porțile lui Cristos!" se poate citi la baza statuii, cuvinte pe care Fericitul Papă le-a rostit în primul discurs după alegerea sa ca pontif al Bisericii Catolice, cuvinte care și atunci ca și acum ne invită la o reînnoită deschidere a noastră către Cristos Domnul.

Un gând de recunoștință și prețuire a fost transmis de către paroh binefăcătorilor care au contribuit la aducerea și ridicarea acestei statui.

Domnul să le răsplătească tuturor și fiecăruia în parte după marea sa bunătate!

Sr. Valerica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 mai: Răcăciuni: La ceas aniversar


 

lecturi: 5.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat