Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Trei competiții școlare

Sâmbătă, 12 mai 2012, la Onești au avut loc Olimpiada de religie faza regională/diecezană pentru clasele V-VIII; Concursul de eseuri și creație literar-religioasă "Lumină din lumină" pentru clasele IX-XII, etapa diecezană și Expoziția-concurs de desene "Să trecem pragul speranței", ediția a III-a, cu tema: "Familia creștină", etapa națională/diecezană. Evenimentele au fost găzduite de profesorii de religie de cult romano-catolic, Parohia Onești "Sfinții Petru și Paul", Grădinița "Sfântul Paul" și Colegiul Național "Grigore Moisil", dar și Biblioteca Municipală "Radu Rosetti".

Primirea celor 150 de participanți (elevi, părinți, însoțitori) s-a făcut la ora 10.30 la biserica parohială "Sfinții Petru și Paul" din cartierul catolic.

Deschiderea oficială s-a făcut prin salutul de bun venit al prof. dr. Violeta Apostu, inspector școlar zonal pentru zona Onești. Părintele Ioan Anton, vicedecan de Trotuș, a urat bun venit participanților ca reprezentant al Decanatului de Trotuș și a invocat harul lui Dumnezeu prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria asupra elevilor ce urmau să intre în sălile de examen. Părintele prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv, inspector școlar diecezan, i-a salutat pe cei prezenți și, în calitate de președinte al comisiei de organizare, a extras varianta de subiect nr. 2 pentru toți elevii prezenți la concurs.

Între orele 10.55 și 11.20, elevii au avut ocazia să viziteze expoziția de desene organizată la Biblioteca Municipală "Radu Rosetti" din Onești, unde două comisii formate din profesori de desen și religie au evaluat cele peste 150 de lucrări înscrise la concurs în acest an.

La ora 11.45 a început proba scrisă a olimpiadei la disciplina religie, cu o durată de trei ore. După corectarea lucrărilor s-a făcut evaluarea olimpiadei. Rezultatele sunt lăudabile: 30 de note sunt peste nota 9.00, 39 între 8.00 si 8.99.

La ora 12.00 a debutat și concursul de eseuri organizat pe două niveluri: IX-X și XI-XII. Cei 27 de elevi înscriși în acest an au ales una dintre cele patru teme: "Familie, devino ceea ce ești!", "Sfinții pedagogi ai credinței creștine", "Biserica - stâlp și temelie a adevărului" - creație și "Sacramentul Maslului și sacroterapia creștină".

La concursul de desene având ca temă "Familia creștină", comisiile desemnate au evidențiat și premiat 26 de lucrări. S-au acordat: 7 premii I, 8 premii II, 5 premii III și 6 de mențiuni.

Prof. Cristian Scripcaru

* * *

Lista câștigătorilor va fi disponibilă în curând.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Onești: Trei competiții școlare


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat