Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Hramul comunității catolice române

Comunitatea catolică română din Padova are plăcerea de a împărtăși cu dumneavoastră momentele deosebite pe care le-a trăit în ziua de 13 mai 2012, când a celebrat sărbătoarea hramului, cinstind-o pe Preacurata Fecioară cu titlul de Maică a Unității.

La sfânta Liturghie, precedată de recitarea comunitară a rugăciunii sfântului Rozariu, am avut bucuria de a-i avea ca oaspeți deosebiți pe membrii corului Parohiei "Isus, Bunul Păstor" din Roman, însoțiți de parohul lor, pr. Francisc Fărcășel, precum și un grup de surori italiene care, deși nu cunosc limba română, au vrut să ni se alăture și să împartă cu noi aceste momente de sărbătoare.

Alături de părintele paroh, pr. Paul Budău, și de părinții colaboratori, pr. Ciprian Sava și pr. Claudiu Ianoș - care a stat la dispoziția noastră la confesional, la sfântul altar au mai slujit: pr. Francisc Fărcășel - celebrant principal; pr. Leonard Diac, responsabilul comunității catolice române din Madrid - predicator; pr. Cristian Sabău, reprezentant al comunității greco-catolice române din Padova; pr. Mihai Roca, responsabilul comunității catolice române din zona Monfalcone-Gorizia, precum și pr. Elia Ferro, responsabilul Oficiului Migrantes din Dieceza de Padova, care ne-a adus salutul Preasfințitului Antonio Matiazzo, episcopul diecezei, care se interesează și se îngrijește de noi cu o atenție aparte.

La predică, părintele Leonard ne-a oferit explicații referitoare la originea acestei invocații de Maică a Unității, precum și detalii privind icoana pe care am avut-o expusă în altar și care, de altfel, poposește pe parcursul lunii mai în casele familiilor care s-au arătat disponibile în a o găzdui spre a se ruga împreună pentru unitatea familiei proprii și a tuturor familiilor.

După încheierea sfintei Liturghii, am continuat atmosfera sărbătorească într-o notă distinctă, delectându-ne cu bucatele pregătite destoinic de un grup de harnice gospodine și savurând cântecele de voie-bună ale corului din Roman.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea sărbătorii. Bunul Dumnezeu și Maica sa Preasfântă să le răsplătească efortul și generozitatea!

Mulțumim tuturor celor care au luat parte, oaspeților de aproape sau de mai departe, tuturor celor care au dat curs invitației de a o cinsti împreună pe Mama noastră cerească.

Mulțumim Preacuratei Fecioare Maria, Maica Unității, pentru că ne-a adunat pe toți în aceste momente speciale de celebrare și de bucurie pentru a simți și trăi acea unitate pentru care Cristos, Domnul, s-a rugat Tatălui Ceresc.

Maica Unității să ne ajute mereu să trăim în pace și unitate, sub mantia sa ocrotitoare!

Elena Matei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 mai: Padova: Hramul comunității catolice române


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat