Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Frumoasa: Celebrarea Zilei Bolnavului în prezența relicvei fericitului Ieremia

Comunitatea din Frumoasa a avut bucuria de a găzdui, în perioada 11-12 mai 2012, relicva însemnată a fericitului Ieremia, primul român ridicat la cinstea altarelor. Prezența în mijlocul nostru a celui care și-a dedicat întreaga viață îngrijirii celor suferinzi a coincis cu Ziua Bolnavului, acesta fiind un prilej de a cere de la bunul Dumnezeu, prin mijlocirea Fericitului Ieremia Valahul, harurile sale pentru cei aflați în suferință.

Relicva fratelui Ieremia, însoțită de părintele Ubaldo Oliviero, rectorul sanctuarului din Onești, și părintele Lucian Dumea, precum și de cei zece seminariști din Frumoasa, a sosit sâmbătă seara, fiind întâmpinată de părintele Bernadin Farțade, părintele Cristian Burcă și de un mare număr de credincioși.

În cadrul predicilor, părintele Lucian Dumea a subliniat că fratele Ieremia a venit în comunitatea din Frumoasa pentru a-i întâlni în special pe cei bolnavi și vrea să înalțe rugăciuni, împreună cu noi toți, pentru vindecarea inimilor noastre de boala păcatului care este cea mai dureroasă suferință. Părintele ne-a îndemnat să învățăm din exemplul fericitului Ieremia și să ne deschidem mai mult ascultării cuvântului lui Dumnezeu, ca să putem deveni adevărați martori ai iubirii lui Cristos.

După celebrarea sfintei Liturghii de duminică, racla care conține relicva fericitului a fost purtată în procesiune de la biserică până la dispensarul din localitate, aflat sub patronajul fericitului Ieremia Valahul.

În încheiere, părintele Bernadin Farțade, parohul comunității noastre ne-a îndemnat să-l luăm ca model și mijlocitor pe fericitul Ieremia care, atât în timpul vieții cât și după moarte, s-a dovedit a fi un bun mediator între Dumnezeu și oameni. De asemenea, părintele Bernadin a adresat mulțumiri preoților capucini care au făcut posibilă prezența fratelui Ieremia în mijlocul nostru, oferindu-ne astfel ocazia unor zile de intensă trăire spirituală.

Îi mulțumim părintelui paroh pentru inițiativa sa de a-l invita pe fericitul Ieremia în comunitatea noastră, în aceste zile în care atenția tuturor a fost îndreptată către cei aflați în suferință, având astfel ocazia să ne unim în rugăciune, în jurul fratelui nostru, pentru a-i cere ca el, împreună cu sfânta Fecioară Maria de la Fatima, tămăduitoarea bolnavilor să mijlocească harurile de care avem cu toții nevoie.

Fericite Ieremia, roagă-te pentru noi!

Emilia Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-12 mai: Frumoasa: Celebrarea Zilei Bolnavului în prezența relicvei fericitului Ieremia


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat