Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Ziua Bolnavului la Căminul pentru Persoane Vârstnice

Duminică, 13 mai 2012, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Gherăești, într-un cadru restrâns, dar plin de semnificație și bucurie, s-a celebrat Ziua Mondială a Bolnavului, întâlnire care a vrut să marcheze importanța pe care o acordă Biserica celor aflați în suferință sau încercați în nevoile lor.

A fost o oportunitate specială, pentru noi toți: preoți, persoane consacrate, colaboratori, voluntari, vârstnici pentru a reflecta asupra misterului suferinței, asupra valorii inegalabile și rolul de neînlocuit al acesteia, în realizarea personală și în ajutorul oferit altora pentru a ajunge la mântuire.

Momentul a început cu o celebrare euharistică, în cadrul căreia pr. Anton Dancă ne-a prezentat importanța suferinței, într-o societate în care se vorbește tot mai puțin despre ea și în care se manifestă tot mai mult teama de suferință. Biserica lui Cristos poate să ofere un antidot eficient acestui mod de a simți suferința, oferind acea bucurie misterioasă, izvorâtă din convingerea credinței în Dumnezeu, care este iubire, și din adevărul că numai Cristos este capabil să o transforme în mijloc de mântuire și bucurie veșnică.

Descoperirea valorii și a sensului suferinței, în special făcută de bolnavi și de bătrâni, produce o eliberare interioară de povara suferinței și poate să-i ducă pe cei care suferă până la punctul de a o primi și a o trăi cu bucurie. La ce măreție spirituală îi poate conduce pe cei care o primesc și o trăiesc în comuniune de iubire cu Cristos!

Iluminat de credință, cel bolnav nu numai că depășește sensul inutilității suferinței, înțelegând sensul jertfei lui Cristos, ci o valorizează pe deplin pentru mântuirea sa și a omenirii.

Sărbătoarea a continuat cu un moment de împărtășire frățească, în timpul căruia s-au schimbat experiențe de viață, s-au împărțit daruri fiecăruia, și s-a cântat mulțumind lui Dumnezeu și preasfintei Fecioare Maria, tămăduitoarea bolnavilor să mijlocească pentru cei bătrâni și bolnavi.

La final, părintele a adresat cuvinte de încurajare și speranță vârstnicilor, dar și surorilor și persoanelor care se implică în asistența și îngrijirea lor, pentru a le putea oferi un mod de viață cât mai plăcut și reconfortant.

Acest moment ne-a întărit încă o dată certitudinea că în viața fiecăruia dintre noi, suferința și bucuria conviețuiesc întotdeauna, pentru că creștinul este un om chemat să trăiască în iubire, iar iubirea adevărată nu este altceva decât o minunată simbioză de suferință și bucurie.

Surorile Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat