Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Ziua Bolnavului

Surorile "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege", în spirit de comuniune cu toți acei care au dorit să sărbătorească Ziua Mondială a Bolnavului la Cacica, au organizat sâmbătă, 12 mai 2012, o întâlnire de împărtășire frățească la care au participat bolnavi din Parohia "Sf. Iosif Muncitorul" cât și persoane cu dizabilități, membri ai Fundației "Speranța Doraly" din Piatra Neamț.

Întâlnirea s-a deschis cu un moment de rugăciune și o scurtă prezentare istorică a locurilor de spiritualitate de la Lourdes și Fatima, pregătite de pr. vicar Iosif Bălteanu și pr. diacon Ciprian Solomon. S-au evidențiat importanța acestor locuri de pelerinaj cât și semnificația aparițiilor sfintei Fecioare Maria, ale cărei mesaje rămân și astăzi actuale și benefice pentru toți acei care se încredințează mijlocirii ei, pentru a dobândi vindecare trupească sau sufletească.

S-a reliefat rolul credinței și puterea tămăduitoare a rugăciunii făcută cu insistență, pentru obținerea de haruri speciale sau vindecări spirituale.

Părintele i-a încurajat pe cei prezenți, așezându-se în mijlocul lor, ascultându-i și împărtășind cu ei suferința lor, dar și bucuria momentului.

Cristos prin jertfa sa pe cruce a transformat suferința în mijloc de răscumpărare a tuturor oamenilor. De aceea, suferința acceptată și trăită în comuniune de iubire cu Cristos, revelează demnitatea, dar și măreția spirituală la care poate fi condus creștinul care suferă. Astfel suferința umană răscumpărată, sfințită și oferită pentru mântuire, devine purtătoare și generatoare de bunuri inestimabile pentru omenire: transformă în interior toată ființa umană, îi transmite binele, eliberează iubirea și schimbă relațiile între oameni construind o civilizație a iubirii.

Iată de ce chipurile participanților la această sărbătoare exprimau o bucurie inexplicabilă, seninătate interioară, dorința de a comunica propria experiență și de a o împărtăși celor care s-au oprit să-i asculte: preoți, persoane consacrate, colaboratori, voluntari.

Ziua a continuat apoi cu un prânz de solidaritate și un moment de agapă frățească oferit de surori, la sfârșitul căruia s-au oferit pachete cu alimente necesare fiecărei familii din care proveneau persoanele cu dizabilități.

A fost aceasta o ocazie frumoasă care ne-a confirmat, încă o dată tuturor celor prezenți, că forța salvifică a suferinței eliberează iubirea nu numai în cei care suferă, dar și în persoanele care le sunt alături, contribuind astfel la răspândirea iubirii lui Dumnezeu în lume.

Surorile Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat