Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Raze de soare la sărbătoarea patronului parohiei

Credincioșii din Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Valea Mică au sărbătorit cu mic cu mare hramul parohiei, în ziua de 6 mai 2012. Părintele paroh al comunității, Iosif Agiurgioaei, a fost însoțit la altar de părintele Gabriel Farcaș, decan de Traian, de părintele predicator Anton Diacu și alți preoți cinstitori ai fericitului Ieremia, veniți la această sărbătoare. Liturghia solemnă s-a celebrat la ora 11.00, în prezența unui număr mare de credincioși, atât din comunitate, cât și din localitățile învecinate.

Cu o zi înainte, cerul anunța nori negri care încercau să se abată asupra localității. Părintele paroh, împreună cu tinerii și copiii, plini de optimism și entuziasm, continuau pregătirea altarului, lăsând "meteorologia și starea vremii" în grija Domnului. Știau că fericitul Ieremia va mijloci la bunul Dumnezeu pentru a elibera soarele, pentru a îndepărta norii și pentru a aduce stropi de bucurie pe fețele credincioșilor. Altarul care se construise în ultimele săptămâni îi aștepta pe credincioși să se adune în jurul său, pentru a fi mai aproape unii de alții și împreună să-l preamărească pe Creator.

Cu o oră înainte de sfânta Liturghie, puteai vedea cum credincioșii din parohiile învecinate începeau să se adune, astfel încât, nu cu mult înainte de începere, curtea bisericii era plină. Plin de entuziasm, chiar și soarele a fost foarte îngăduitor, inundând altarul cu razele lui arzătoare.

Liturghia a fost prezidată de părintele Gabriel Farcaș, decanul de Traian, iar omilia a fost transmisă cu multă căldură de părintele Anton Diacu, care a prezentat familia fericitului Ieremia ca model pentru familiile de azi.

Darurile prezentate de copii la altar au făcut ca sărbătoarea să fie mai frumoasă, mai pură, mai gingașă prin însăși prezența lor la sfânta Liturghie și prin bucuria care se citea pe fețele lor nevinovate.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit din inimă părintelui decan, părintelui predicator, părinților prezenți la altar, autorităților locale, corului și tuturor credincioșilor din Valea Mică, dar și celor veniți din satele învecinate.

O zi frumoasă a trăit comunitatea din Valea Mică, o zi de care-și vor aminti, o zi în care soarele a stat triumfător și vesel pe cerul senin, trimițând raze călduroase și luminoase din înaltul cerului. Bucuria și voia bună a continuat și cu siguranță toți au plecat mulțumiți, pentru că locuitorii sunt amabili și prietenoși.

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 mai: Valea Mică: Raze de soare la sărbătoarea patronului parohiei


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat