Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciofliceni: Biserica și comunicarea. Provocări actuale analizate la Întâlnirea Națională a Operatorilor din Mass-media Catolice

Circa 30 de persoane implicate în diferitele realități media ale Bisericii Catolice din România au discutat în perioada 7-10 mai 2012 despre provocările pe care le întâmpină Biserica astăzi în comunicarea instituțională și în transmiterea credinței.

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de a XII-a ediții a Întâlnirii Naționale a Operatorilor din Mass-media Catolice (INOMC), care a avut ca temă "Biserica și comunicarea. Provocări actuale".

Organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, sub egida Comisiei Media a Conferinței Episcopilor Catolici din România, INOMC 2012 s-a desfășurat în perioada 7-10 mai la mănăstirea călugărilor carmeliți desculți de la Ciofliceni (Snagov). La lucrări a participat și responsabilul biroului de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău (Republica Moldova).

La reflecția asupra temei întâlnirii și-au adus o contribuție importantă conferențiarii: Bruno Mastroianni, jurnalist, profesor la Universitatea Pontificală "Santa Croce" din Roma (Italia); Pr. Paolo Benvenuto, fondator și coordonator www.cathopedia.org; Radu Capan, fondator și editor www.catholica.ro; Jack Valero, coordonator proiect "Catholic Voices" - www.catholicvoices.org.uk; Pr. Michel Kubler A.A., directorul Centrului de Studii Bizantine "Sfinții Petru și Andrei" din București, timp de 12 ani redactor-șef la cotidianul francez "La Croix"; Mirela Vașadi, prezentator știri, redactor la Realitatea TV; Vlad Mixich, jurnalist la Hotnews.ro și corespondent al Deutsche Welle în România.

În cadrul dezbaterilor participanții au discutat despre diferite proiecte media cu ocazia Anului Credinței, proclamat de papa Benedict al XVI-lea și care va fi inaugurat la 11 octombrie 2012. De asemenea, au discutat pe marginea Mesajului papei Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale (ZMCS), celebrată în acest an de Biserica Catolică la 20 mai, cu tema "Tăcere și cuvânt. Cale a evanghelizării". Ajunsă la cea de a 46-a ediție în acest an, ZMCS a fost instituită în anul 1963, prin decretul Inter mirifica al Conciliului Vatican II.

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 366/11.05.2012 semnat de pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București (tel. 0755/065069; e-mail: birouldepresa@arcb.ro, francisc.dobos@gmail.com).

* * *

Ciofliceni: Biserica și comunicarea - provocări actuale

Album foto: 7-10 mai: Ciofliceni: Biserica și comunicarea - provocări actuale


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat