Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărgineni: Vizita icoanei sfintei Fecioare Maria de la Cacica

În primele zile ale lunii mai, între 3 și 6 mai 2012, comunitatea din Mărgineni a avut bucuria de a găzdui Icoana Maicii Domnului de la sanctuarul "Bazilica Minor" din Cacica.

Joi, 3 mai, puțin înainte de ora 19.00, copii, tineri și adulți îmbrăcați în straie de sărbătoare, cu flori în mâini ne-am adunat pe esplanada din fața bisericii "Sfânta Maria Regină" din Mărgineni spre a o întâmpina pe cea mai frumoasă, cea mai aleasă și cea mai venerată femeie din toate timpurile - Preacurata Fecioară Maria reprezentată prin icoana venerată de la Cacica.

La acest eveniment ne-a onorat cu prezența sa PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care, împreună cu preoții din Mărgineni (pr. paroh Iosif Dămătăr, pr. vicar Claudiu Nedelciu), însoțiți de preoții de la Mănăstirea "Sfântul Augustin" din Mărgineni și preoții de la Mănăstirea Carmelită din Luncani, au participat la ceremonia de primire a veneratei icoane.

Icoana însoțită de ministranți, preoți și enoriași a fost așezată în biserică, la un loc de cinste, pentru a putea fi vizitată și venerată de credincioși.

Timp de trei zile, cât a durat vizita Preacuratei în Mărgineni, s-au celebrat sfinte Liturghii cu omilii deosebite prin care s-au arătat meritele Maicii Domnului, rolul ei în familia de la Nazaret, implicarea sa în mântuirea noastră și mai ales în sfințirea familiilor.

Mulțumim preoților predicatori (părintelui Cristi Pal, însoțitorul icoanei, părintelui Paul Bulai, asistentul național al Armatei Maicii Domnului, părintelui Bernadin Farțade, paroh al Parohiei Frumoasa, și părintelui Valentin Aenoaie de la Centrul misionar), pentru predicile frumoase, emoționante și constructive. Mulțumim în mod deosebit preasfințitului Aurel Percă pentru prezența la deschiderea pelerinajului și pentru înălțătoarele cuvinte de la predică. Suntem recunoscători și părintelui decan Isidor Dâscă pentru prezența la Liturghia finală, când ne-a încurajat în cadrul predicii să o iubim pe sfânta Fecioară Maria, să-i urmăm exemplul și să ne rugăm mai mult pentru pacea familiilor..

Mulțumim tuturor care ne-au ajutat să trăim aceste minunate zile de har.

Îți mulțumim, Sfântă Marie, că ne-ai vizitat și ne-ai alinat sufletele!

Preacurată Fecioară Marie, ocrotește familiile noastre!

Agustina Palade

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-6 mai: Mărgineni: Vizita icoanei sfintei Fecioare Maria de la Cacica


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat