Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman "Fericitul Ieremia Valahul": Hramul parohiei

Comunitatea "Fericitul Ieremia" din Roman a trăit bucuria de a celebra hramul parohiei duminică, 6 mai 2012. La Liturghia de hram de la ora 11.00 au participat peste 30 de preoți. Anul acesta, credincioșii parohiei romașcane au avut bucuria de a-l avea printre ei pe PS Petru Gherghel. La altar a fost însoțit de pr. Alois Moraru, parohul comunității, pr. dr. Ștefan Lupu, directorul Editurii Sapientia, reprezentanți ai Ordinului Capucin și ai Ordinului Fraților Minori Conventuali, alte persoane consacrate, seminariști și numeroși credincioși din Roman, dar și rude ale acestora, atât din comunitățile învecinate, cât și mai îndepărtate.

Deja cu o oră înainte de sfânta Liturghie se vedeau cum sosesc credincioși veniți din alte comunități și când Liturghia a început, biserica a devenit neîncăpătoare, astfel că foarte mulți dintre cei care au participat la această celebrare au fost nevoiți să stea afară.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Petru Gherghel, episcopul nostru, iar cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. dr. Iulian Faraoanu, profesor de exegeză la Institutul Teologic Romano-Catolic “Sf. Iosif” din Iași.

La sfârșitul Liturghiei, pr. dr. Ștefan Lupu a prezentat două dintre volumele Vechiului Testament, traducere realizată de pr. Alois Bulai și pr. Eduard Patrașcu și publicată de Editura "Sapientia" din Iași.

Apoi pr. paroh Alois Moraru a adresat recunoștința sa bunului Dumnezeu pentru darul pe care ni l-a făcut prin viața și exemplul fericitului Ieremia, apoi a mulțumit călduros tuturor celor care au colaborat la buna desfășurare a sărbătorii.

Și Preasfințitul Petru a adresat un cuvânt la sfârșitul Liturghiei, felicitându-l pe părintele paroh pentru tot ceea ce desfășoară în comunitate și nu numai și i-a încurajat pe credincioșii parohiei în trăirea cât mai frumoasă a credinței.

Așa cum se obișnuiește la moldoveni, nu există sărbătoare fără dans, de aceea, după Liturghia de seară, începând cu ora 19.30, la subsolul bisericii s-a organizat un moment artistic, la care au participat mai mulți credincioși.

Cu ocazia celebrării hramului parohiei noastre a fost lansat oficial și corul nou înființat în orașul Roman: "Schola cantorum mușatină".

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Pe site-ul parohiei "Fericitul Ieremia Valahul" Roman, www.fericitulieremiaroman.ro pot fi ascultate predica de hram, câtecele interpretate de noul cor înființat în Roman și sunt disponibile mai multe imagini.


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat