Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Vechiul Testament. II. Cărțile istorice. Volumul I

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Vechiul Testament. II. Cărțile istorice. Volumul I (Iosue, Judecători, Rut, 1-2Samuel, 1-2Regi, 1-2Cronici) traducerea în limba română realizată de către pr. Alois Bulai și pr. Eduard Patrașcu. Cartea apare în formatul 15x21 cm, are 730 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 40 lei.

După jumătate de secol, invitația Conciliului rămâne valabilă, ba chiar este intensificată: "Creștinii trebuie să aibă acces larg la Sfânta Scriptură" (Dei Verbum, 22). Ca urmare a acestor cuvinte, Biblia a fost tradusă în peste 400 de limbi, astfel încât 9 din 10 persoane care știu să citească pot avea acces la ea. În felul acesta, evanghelizarea a devenit mai ușoară, datorită accesibilității și interesului oferit citirii cărții sfinte și, în același timp, mai grea, din cauza întrebărilor care vin din partea laicilor, precum și a celor de diferite confesiuni.

Pentru creștinii romano-catolici din România, bucuria de a avea o Biblie în traducere catolică a început în anul 2002 când a fost publicat "Noul Testament", tradus fiind de pr. Alois Bulai și pr. Anton Budău (†), și a continuat prin apariția Cărții Psalmilor în anul 2005, tradusă de pr. Alois Bulai, pr. Anton Budău (†) și pr. Iosif Răchiteanu. La sfârșitul anului 2011, a apărut volumul I din Vechiul Testament: "Pentateuhul", în traducerea pr. Alois Bulai și a pr. Eduard Pătrașcu.

Pentru a mai face un pas spre a vedea ediția catolică a Bibliei, Editura "Sapientia" publică al doilea volum din Vechiul Testament: "Cărțile istorice. I", în traducerea pr. Alois Bulai și a pr. Eduard Pătrașcu, care cuprinde prima parte a cărților istorice: Cartea lui Iosue, Cartea Judecătorilor, Cartea lui Rut, Cărțile 1 și 2 ale lui Samuel, Cărțile 1 și 2 ale Regilor, Cărțile 1 și 2 ale Cronicilor, urmând ca în volumul al treilea al Vechiului Testament să fie inclusă a doua parte a cărților istorice.

Pentru a mulțumi Domnului pentru acest dar al său pentru noi, creaturile sale, consider că este un moment propice să spunem împreună cu sfântul Augustin "Scripturile tale, Doamne, să fie bucuriile mele curate, să nu mă înșel niciodată de ele și nici pe alții să nu-i înșel cu ele. Oferă-mi, Doamne, putere și lumină în reflecțiile mele asupra tainelor legilor tale, nu închide ușa celui care bate, căci nu fără un scop ai făcut, Doamne, să fie scrise atâtea pagini pline de mister. Iată, vocea ta, Doamne, este bucuria mea. Vocea ta este voința superioară la tot ceea ce există. Doamne, voi mărturisi altora tot ceea ce mi-ai descoperit în cărțile tale!" (Confesiuni)

Cosmin Cimpoeșu

* * *

Vechiul Testament. II. Cărțile istorice. Volumul I (Iosue, Judecători, Rut, 1-2Samuel, 1-2Regi, 1-2Cronici),
Traducere și note de pr. Alois Bulai și pr. Eduard Patrașcu, Ed. "Sapientia", 2012, ISBN 978-606-578-045-3, 15x21 cm, 730 p., 40 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat