Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerini la Întâlnirea Mondială a Familiilor

"Familia, munca și sărbătoarea" - aceasta a fost tema Întâlnirii Mondiale a Familiilor, desfășurată în Italia, la Milano. Prin intermediul Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (F.I.A.C.) și al Acțiunii Catolice din România (A.C.RO), cu bucurie și emoție, am participat în perioada 31 mai - 3 iunie 2012 la acest mare pelerinaj. Grupul coordonat de F.I.A.C a fost format din familii de pe diverse continente, din diferite țări: Argentina, Israel, Etiopia, Italia și România.

Pentru familia mea a fost o experiență extraordinară, cu zile intense, pline de har. Fiecare zi începea cu sfânta Liturghie, celebrată în parohia gazdă, "San Nazaro". Vineri, 1 iunie, dimineață, am participat la două conferințe, desfășurate în marele complex Fieramilanocity. Prima conferință a avut ca temă "Familia și sărbătoarea între antropologie și credință" și a fost susținută de prof. Blanca Castilla din Spania. Cea de-a doua conferință a avut tema "Sfințirea sărbătorii: familia în ziua Domnului" și a fost susținută de cardinalul franciscan Sean O' Malley. Ambele relatări au subliniat importanța trăirii sărbătorii în familie: participarea împreună, a membrilor familiei la liturghiile de sărbătoare, luarea mesei în comun, în cadrul familiei, relaționarea între membri, rugăciunea în familie s.a. În această zi, pentru familia mea a fost un moment deosebit și întâlnirea cu Preasfințitul Petru Gherghel și cu grupul venit din Dieceza de Iași. În după-amiaza aceleași zile am fost prezenți în piața Duomului din Milano, la întâlnirea familiilor cu Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea.

Sâmbătă, 2 iunie, am participat la o activitatea organizată de Acțiunea Catolică Italiană, cu titlul "A trăi sărbătoarea, a munci în lume". Alături de celelalte familii ale grupului F.I.A.C., am fost invitați să dăm mărturie despre modalitatea de a trăi sărbătoarea la noi în țară, precum și despre felul în care Acțiunea Catolică se implică în organizarea și desfășurarea acestor sărbători. În după-amiaza zilei, familiile prezente au participat la Sărbătoarea mărturiei, alături de Sfântul Părinte.

Punctul culminant al pelerinajului nostru a fost sfânta Liturghie de duminică, 3 iunie, celebrată de Sfântul Părinte, la Bresso. Au fost prezente peste un milion de persoane, familii cu copii de diferite vârste, veniți din toate colțurile lumii. A fost un moment emoționant, plin de încărcătură spirituală. Sfântul Părinte a exprimat prețuirea și grija pe care Biserica le manifestă față de familiile zilelor noastre. Am fost încurajați în trăirea autentică a credinței noastre.

Îi mulțumim lui Dumnezeu, dar și marii familii a Acțiunii Catolice pentru aceste zile intense, de har. Am cunoscut oameni minunați, care ne-au dat mărturie de frumusețea și iubirea lui Cristos. Pentru acestea și multe altele, vă mulțumim, vă exprimăm recunoștința noastră, purtându-vă mereu în rugăciunile noastre.

Familia Frona (Matei, Anca și Cristian)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 mai - 3 iunie: Pelerini la Întâlnirea Mondială a Familiilor


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat