Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași ("Sfânta Tereza"): Concert susținut de corul de copii Allegria

Corul de copii Allegria al Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a prezentat un concert dedicat sfintei Fecioare Maria, în biserica parohială, joi, 31 mai 2012, care a fost transmis și la postul Radio Maria.

Corul de copii Allegria al Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, pregătit și condus de către domnul Ciprian Hușanu, a prezentat acest concert dedicat sfintei Fecioare Maria, în sărbătorea Vizita sfintei Fecioare Maria la verișoara ei Elisabeta, care încheie frumoasa lună mai, pentru a-i aduce cinste mamei noastre cerești.

La concert au participat mai mulți preoți, părinții și rudele copiilor din cor, prieteni și colegi ai acestora, precum și numeroși credincioși ai comunității "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași.

A fost pentru prima oară când corul de copii Allegria a susținut, în mod public și oficial, un concert în comunitatea parohială.

Prima manifestare publică și oficială a Corului Allegria s-a desfășurat duminică, 27 mai, în Parohia Nicolae Bălcescu din județul Bacău, când a susținut același concert. Susținerea acestui concert în comunitatea din Nicolae Bălcescu a avut menirea împărtășirii unui schimb de experiență cu copiii de acolo.

Știm că cine cântă, se roagă de două ori. Acest concert dedicat Sfintei Fecioare Maria a fost o rugăciune închinată mamei noastre cerești, pentru ca ea să redea tuturor oamenilor bucuria și pacea adevărată. Copiii au oferit acest concert pentru toți cei bolnavi fizic, dar și spiritual, din familiile lor și din lumea întreagă. Și, pentru că a doua zi urma ziua de 1 iunie, când se sărbătorește Ziua mondială a copiilor, copiii au oferit acest concert, într-un mod cu totul special, pentru toți copiii din lumea întreagă care suferă de foame, de sete, de boală și de nedreptate.

Programul concertului a fost următorul:

  1. Isus e bucuria mea

  2. Io prego te, Maria

  3. Maria, tu sei bella

  4. Ave, piena di grazia

  5. Dolce mamma di Gesù

  6. Tienimi per mano, Maria

  7. Prega per noi, Maria

  8. Sei la madre del mondo

  9. Salve Regina del cielo

Dirijor: Ciprian Hușanu

Soliști: Delia Lauș, Erica Drobotă, Lorena Vînache, Luiza Hușanu, Erica Chirilă, Sebastian Mârț, Fabian Munteanu și Andreea Stolnicu.

Repertoriul nostru românesc, în ceea ce privește cântecele mariane pentru copii, este mai sărac, de aceea a fost preferată interpretarea unor cântece în limba italiană, supranumită și limba îngerilor. Dar pentru a înțelege cu toții mesajul interpreților a fost pusă la dispoziția tuturor traducerea în limba română.

La sfârșitul concertului, părintele paroh Petru Sescu a adresat un cuvânt de mulțumire corului, domnului Ciprian Hușanu, care pregătește și conduce acest cor, dar și tuturor celor care s-au implicat în pregătirea acestui concert.

* * *

Numele corului, Allegria, propus de domnul Ciprian, în traducere înseamnă bucurie și exprimă cu adevărat bucuria de a fi cu toții copiii lui Dumnezeu și de a-i cânta laudă pentru darurile pe care ni le face.

Corul Allegria, compus din 39 de copii, 25 de fetițe și 15 băieți, cu vârstă cuprinsă între 7 și 14 ani, a luat ființă în luna ianuarie 2012, în urma concursului muzical Vocea parohei, desfășurat în parohia noastră în luna decembrie 2011. După ce aproximativ 30 de copii au participat la acest concurs și au arătat naturalețe, spontaneitate, precum și un profund talent muzical, preoții din parohie împreună cu domnul Ciprian Hușanu au considerat că este benefic ca aceste daruri primite de la Dumnezeu să fie puse în comun și împărtășite cu ceilalți și au dat curs dorinței de a înființa corul copiilor din parohie, care să-i unească pe copii și împreună să realizeze lucruri frumoase.

Fie ca bucuria acestor copii și mesajul pe care l-au transmis să ne aducă tuturor liniște, pace și iubire în suflete pentru ca împreună să construim o lume mai bună.

A consemnat Lucia Leahu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 mai: Iași ("Sfânta Tereza"): Concert susținut de corul de copii Allegria


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat