Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Curs festiv la Facultatea de Teologie Romano-Catolică

Amfiteatrul A14 al Facultății de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, a fost marți, 29 mai 2012, gazda cursului festiv al promoției 2009-2012.

Cei zece absolvenți de anul acesta (puțini, dar buni), plini de emoție, și-au auzit numele strigat la catalog pentru ultima dată și au asistat oficial, alături de profesori, părinți, colegi mai mici sau mai mari de facultate și ceilalți invitați, la ultima oră de curs, ținută de îndrumătorul de an, părintele Iosif Enășoae, cu tema "Tineri, nu vă fie de viitor, viitorul e-al vostru!". În cadrul prelegerii, părintele profesor a îndemnat studenții, și nu numai, în a-l alege pe Isus ca model de viață pe viitor.

A urmat discursului părintelui decan, care, printre altele, a recomandat cu insistență proaspeților absolvenți să nu se oprească aici cu studiul, ci să continue cu masterul și chiar cu doctoratul. Fiecare profesor a fost invitat apoi să ia cuvântul și cea mai mare surpriză a venit din partea unuia dintre ei, care a compus o poezie pentru a ilustra momentele cele mai frumoase petrecute împreună cu studenții.

În continuare, părintele îndrumător de an, Iosif Enășoae, a înmânat absolvenților diplome onorifice, cu mesajul: "A crede nu înseamnă nimic altceva decât a gândi, acceptând... Cei care cred, gândesc; crezând, gândesc, gândind, cred... Dacă credința nu este gândită, nu mai înseamnă nimic" (Ioan Paul al II-lea, Fides et ratio, nr 1). Acest citat subliniază faptul că un creștin adevărat trebuie să treacă conținutul doctrinei prin filtrul propriu și nu să primească totul de la alții, fără a se sinchisi să analizeze câtuși de puțin ceea ce i se prezintă.

Discursul ținut de unul dintre absolvenți s-a dorit a fi un discurs de rememorare a momentelor forte din acești trei ani petrecuți împreună și de mulțumire față de toți cei care le-au înfrumusețat viețile în tot acest timp. "Cheia succesului" a fost încredințată apoi de către reprezentanta anului III șefei de grupă din Anul II, cu urarea de a avea grijă de tezaurul științei, o bogăție care nu se compară cu cea materială.

Cursul festiv s-a încheiat cu tradiționala "agapă studențească" și, bineînțeles, cu "ședința foto".

Mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ales să facem parte din această facultate, din care credem că am ieșit tot mai mult oameni! Îi cerem ajutorul și pe viitor, pentru a ne învăța să-l iubim cu adevărat și să ne încredem în el.

Mulțumim tuturor!

Paula Anton


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat