Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Pelerinajul studenților

Asociația Studenților Catolici din Iași (ASCI), în colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică, au organizat Pelerinajul studenților la Cacica, în ziua de sâmbătă, 26 mai 2012. Au participat aproximativ 100 de studenți, 9 dintre ei din Camerun, Benin și Canada care studiază în Iași.

Plecarea a fost dimineață la ora 7.00, iar la 10.30 am fost întâmpinați de părintele Romuald Bulai, rectorul bazilicii, adresându-ne câteva cuvinte de bun venit.

Programul a continuat cu recitarea sfântului Rozariu, animat de studenții asociației, continuând apoi cu sfânta Liturghie, celebrată de pr. Lucian Farcaș alături pr. Iosif Iacob și animată de Corala "Gaudete" a Facultății de Teologie Romano-Catolică din Iași.

După acest moment, s-a luat prânzul și am vizitat împreună salina din apropiere. A fost impresionant pentru cei care nu au mai avut această oportunitate.

Plini de entuziasm ne-am reîntors în sactuar, unde a avut loc o oră de adorație pregătită de tinerii asociației. Mesajul adorației a fost ca fiecare tânăr să-și descopere scopul vieții sale prin intermediul credinței. A fost un moment unic care va rămâne în sufletul fiecărui pelerin.

La plecare fiecare student a primit un semn de carte oferit de către membrii asociației.

La ora 17.00 am ajuns la Suceava, unde am vizitat puțin orașul după care ne-am adunat în casa Domnului unde s-a celebrat sfânta Liturghie.

După aceasta, la ora 19.00, am avut parte, împreună cu comunitatea din Suceava, de un concert susținut tot de Corala "Gaudete", dirijată de domnișoara Petronela Andrieș, acompaniată la orgă de Octavian Bișoc.

După acest moment care a umplut sufletele de bucurie, am pornit spre Iași cu "bateriile încărcate", pentru începerea sesiunii. Pentru noi, tinerii, a fost un bun prilej de a ne cunoaște și de a aduce împreună laudă și mulțumire lui Dumnezeu.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului, dar și celor care și-au manifestat disponibilitatea de a fi cu noi în această zi.

Sperăm ca acest pelerinaj să nu se încheie aici, ci să aducă după sine și alte ocazii, care să unească studenții în rugăciune, la acest sanctuar marian.

Domnul să ne ajute!

(ASCI și colaboratori:
Mihaela, Simona, Paula, Adriana și Alina)

* * *

Impresii

  • "Ideea unui pelerinaj al studenților la Cacica a fost ca o amintire de neuitat pentru noi, pentru că am reușit cu toții să oferim această zi minunată Tatălui nostru ceresc. Studenți ai mai multor facultăți ne-am adunat împreună și am preamărit în rugăciuni și cântări pe Maria, mama sfântă, cea a cărei lună îi este dedicată. Atmosfera, sfânta Liturghie, adorația și bucuria întâlnirii cu regina noastră au fost trăite intens de către noi, de aceea țin să-i mulțumesc Măicuței sfinte pentru optimismul pe care mi l-a oferit la sfârșitul acestei zile magnific" (Maria Apetri, Facultatea de Teologie Romano-Catolică).

  • "Pelerinajul de la Cacica pentru mine a fost o experiență unică. Începând cu sfânta Liturghie am simțit acel spirit pe care îl așteptam să-l reînnoiesc, sentimentul de liniște sufletească. Am simțit o schimbare, o reîmprospătare a sufletului, de care aveam nevoie. Mă bucur că au fost persoane care au gândit să ia o astfel de inițiativă" (Ana-Maria Dămoc, Facultatea de Filozofie).

  • "Pentru mine pelerinajul de la Cacica a fost deosebit și totodată ceva nou, deoarece a fost pentru prima dată când am fost acolo. M-am simțit foarte bine, și mi-a plăcut că a fost făcut special pentru tineri, cu această ocazie putând să cunoaștem persoane noi. Această zi a fost una specială, în care am reușit să mă gândesc și să reflectez la unele lucruri, care într-o zi obișnuită nu m-aș fi oprit din activitatea de zi cu zi să mă gândesc la ele, o zi mai aproape de Dumnezeu. A fost un fel de «încărcare a bateriilor» pentru momentele care vor urma" (Antonina Mărtinaș, Facultatea de Educație Fizică și Sport).

  • "Sper să se mai organizeze astfel de întâlniri cu tinerii. Mi-a plăcut foarte mult, am întâlnit persoane noi. Felicitări din inima pentru adorație m-am simțit cu adevărat extraordinar... a fost foarte bine pregătită! Am trăit din plin fiecare moment" (Mihaela Ciobanu, Facultatea de Teologie Romano-Catolică).

  • "A fost o zi deosebită pentru mine, deoarece a fost prima oară când am mers la Cacica; am auzit de pelerinajele de la Cacica, dar nu am avut ocazia să merg niciodată. Mă bucur mult că am reușit să ajung acum cu studenții" (Ramona Chelaru, FEEA).

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 mai: Cacica: Pelerinajul studenților


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat