Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Sfânta Liturghie: explicată, comentată și ilustrată punct cu punct

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Sfânta Liturghie: explicată, comentată și ilustrată punct cu punct, scrisă de pr. Aurel Iștoc. Cartea apare în formatul 14x20, are 546 pagini și poate fi procurată de la orice librărie catolică din țară la prețul de 25 lei.

Vorbind despre sfânta Liturghie, sfântul Ioan Maria Vianney spunea: "Toate faptele bune adunate la un loc nu pot echivala jertfa sfintei Liturghii, pentru că sunt fapte ale oamenilor, pe când sfânta Liturghie este opera lui Dumnezeu. Martiriul este nimic în comparație cu sfânta Liturghie, pentru că este jertfa unui om pentru Dumnezeu, pe când sfânta Liturghie este jertfa trupului și sângelui lui Dumnezeu pentru om".

Aceste cuvinte ale patronului preoților au fost alese de pr. Aurel Iștoc, paroh la Adjudeni (NT), ca moto pentru recenta sa carte apărută la Editura "Sapientia": Sfânta Liturghie: explicată, comentată și ilustrată punct cu punct. Autorul ne este deja cunoscut prin cărțile sale precedente: Sărbătorile Sfintei Fecioare Maria, Iași 2003; Ziua pe care a făcut-o Domnul. Sabatul ebraic și duminica creștină, Iași 2005; Cartea iubirii lui Dumnezeu. Prelegeri despre Sfânta Scriptură, Iași 2008.

Tematica abordată în aceste publicații scoate în evidență preocuparea catehetică și pastorală a părintelui Aurel, care caută să trateze aspectele nevralgice ale trăirii creștine în lumea de azi. Devoțiunea față de sfânta Fecioară Maria, centralitatea duminicii în arcul săptămânal, importanța fundamentală a Sfintei Scripturi în viața creștinului și, acum, sfânta Liturghie explicată, comentată și ilustrată trasează deja un profil clar al credinciosului creștin catolic. Ceea ce îl distinge și, totodată, îl întărește pe un creștin în drumul său de credință sunt: lectura Sfintei Scripturi, participarea la sfânta Liturghie, respectarea zilei Domnului și devoțiunea față de Maica Domnului.

Cartea Sfânta Liturghie: explicată, comentată și ilustrată punct cu punct este structurată în șase părți. În prima parte, "Liturghia duminicală", autorul tratează despre necesitatea participării la sfânta Liturghie, mai ales în Ziua Domnului, duminica, deoarece "viața creștină își are punctele ei de susținere în respectarea cu fidelitate a duminicii și în participarea duminicală la sfânta Liturghie". În următoarele cinci părți, autorul explică pas cu pas fiecare moment al sfintei Liturghii: "Riturile de început", "Liturgia cuvântului", "Liturgia euharistică", "Riturile de împărtășire" și "Riturile de încheiere". Fiecare moment al Liturghiei este explicat și ilustrat atât din punct de vedere teologic și liturgic, cât și pastoral-catehetic, părintele străduindu-se să aducă la fiecare temă și exemple din viața creștinilor de ieri și de astăzi.

Având în vedere schimbarea de mentalitate care îi afectează pe mulți creștini din comunitățile noastre, în special prin dezertarea de la dreptul și datoria de a participa în fiecare duminică la sfânta Liturghie, cartea poate fi folosită cu mult rod atât de către păstori și cateheți, care au sarcina de a le explica creștinilor importanța participării la sfânta Liturghie, cât și de credincioșii laici care doresc să-și alimenteze credința și iubirea lor față de Euharistie, darul suprem al Mântuitorului Isus Cristos.

Cosmin Cimpoeșu

* * *

Sfânta Liturghie: explicată, comentată și ilustrată punct cu punct
Aurel Iștoc, Ed. "Sapientia", ISBN 978-606-578-039-2, 2012, 14x20 cm, 546 p., 25 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 47.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat