Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Aachen (Germania): Acțiunea Renovabis Pfingstaktion 2012

"Și el a așezat un copil în mijlocul lor" (Mc 9,36)

Cea de-a XX-a Acțiune Renovabis, cunoscută cu numele de Renovabis Pfingstaktion 2012, s-a încheiat la 27 mai 2012, în catedrala din Aachen (Germania), cu o celebrare solemnă prezidată de PS dr. Heinrich Mussinghoff, episcop de Aachen, alături de care a concelebrat PS Petru Gherghel, fiind prezenți reprezentații Renovabis-ului din Freising, München, invitații speciali din diferite țări ale Europei de Est și Sud-Est, precum și un mare număr de credincioși. Acțiunea Renovabis Pfingstaktion 2012 începuse la 6 mai 2012.

În cele patru zile premergătoare sărbătorii Rusaliilor, au avut loc diverse întâlniri cu structuri diecezane, cu diferite centre de spiritualitate și școli, cu diferiți susținători ai Acțiunii Renovabis și cu un numeros public din orașului lui Carol cel Mare, împărat, și din unele localități din jur.

Prezentările făcute și informațiile aduse de pr. Stefan Dartmann, președintele Renovabis, și de colaboratorii săi direcți, despre activitățile desfășurate de acest organism bisericesc al Conferinței Episcopilor din Germania și despre proiectele susținute și ajutoarele financiare acordate celor 29 de țări din Europa eliberată au avut rolul unei informații directe și a unei dări de seamă asupra folosirii colectelor și ajutoarelor primite de la credincioșii din întreaga Germanie și, desigur, ele au avut și menirea unei reînnoite sensibilizări în vederea continuării acestei opere de solidaritate cu țările din Europa eliberată și, mai ales, pentru ocrotirea familiilor în dificultate, în special a celor cu mulți copii, care au părăsit țara lor pentru a găsi în alte părți un loc de muncă.

Preocuparea operei Renovabis s-a îndreptat și se îndreaptă într-un mod cu totul particular spre îngrijirea și ocrotirea copiilor, viitorul societății și al Bisericii.

Mărturiile, pe care le-am adus din țara noastră, cu precădere din Dieceza de Iași, despre proiectele susținute de Renovabis în favoarea promovării formării personalului angajat în centrele de ajutor Caritas, în școli și grădinițe și în acțiunile social-caritative, dar și în marele sector pastoral, informațiile aduse de ceilalți oaspeți din țara noastră, în mod special din partea Fundației "Leonardo Murialdo" din București, reprezentată de tânăra Oana Androne, datele furnizate de sr. Daniela Pilscikova SJE, reprezentanta Letoniei, și de pr. Mirko Simic, directorul Caritasului din Sarajevo, au întregit ansamblul inițiativelor desfășurate în țările reprezentate și susținute de opera Renovabis din Freising, Germania.

Având bucuria de a fi prezent la această lucrare, Renovabis Pfingstaktion 2012, în orașul și Dieceza de Aachen, am putut exprima recunoștința noastră pentru susținerea primită din partea Bisericii din Germania, prin serviciul operei Renovabis, și am reînnoit apelul de a ne însoți pe drumul creșterii noastre ca Biserică și țară care a intrat de curând în marea familie a Europei.

Speranța noastră crește când știm că alături de noi se află atâția prieteni și binefăcători.

Petru Gherghel,
episcop de Iași

* * *

Fotografiile au fost preluate de pe site-ul: www.startportal.kibac.de


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat