Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Turneul "Voci de mai"

De aproape opt ani, aproximativ 50 de enoriași ai parohiei, tineri și adulți, că e cald sau frig, că e ploaie sau soare, că au serviciu sau nu, că au teme mai multe sau mai puține, că este marți, miercuri, joi sau duminică, acești credincioși se întâlnesc pentru a pregăti și a înălța cânt de laudă lui Dumnezeu, fie direct, fie prin intermediul Sfintei Fecioare sau al altor sfinți. Din acest an, corul bisericii, căci despre el este vorba, are și un nume: Pastores amicitiae (Păstorii prieteniei) și îmbrăcăminte adecvată unui cor serios.

Deoarece disponibilitatea corului s-a manifestat mereu, mai ales la marile sărbători (și cred, vă amintiți cântecele înălțătoare) și ivindu-se o oportunitate, am organizat, în perioada 11-20 mai 2012, un turneu-pelerinaj intitulat "Voci de mai", în zona de nord a Italiei, mai exact în orașele Vicenza, Padova, Venezia, Schio, Thiene, Verona. Turneu - pentru că am cântat credincioșilor români sau italieni, fie la botez, fie la hram (hramul comunității de români din Padova "Maica Unității"), fie în spectacol propriu-zis, cântece pascale, mariane sau populare tradiționale românești.

Pelerinaj - pentru că am dorit cu această ocazie să vizităm cât mai multe biserici și sanctuare, să celebrăm sfânta Liturghie, să ne rugăm Rozariul sau Calea Crucii. Am început cu domul din Schio și biserica, apoi biserica "San Martino", locul de rugăciune, Padova cu "Sfântul Anton", "Sfânta Iustina", "Sfântul Leopold", Sanctuarul de la Chiampo, biserica "Madonna dell'Olmo", din Thiene, biserica "San Sebastian" din Thiene și întâlnirea cu Celula familiei și grupul de adorație perpetuă, biserica românilor din Cordenons, "San Marco" și "San Salvador" din Veneția, domul din Vicenza, capela "Sfânta Maria Bertilla" și capela "Fericitul Ioan Anton Farina", sanctuarul de la Monte Berico, Bisericile "Isus, Bunul Păstor" din Padova și Verona, sanctuarul "Madona della Corona" în apropierea Veronei, biserica "Sfânta Maria a Biruinței", din unitatea militară Arsenal Viena și încheind pelerinajul cu o cântare la Maica Domnului, Regina Sfântului Rozariu de la Săbăoani.

Au fost zile de neuitat cred pentru toți pelerinii coriști, începând de la cel mai mic până la cel mai mare. Și dincolo de toate momentele mai dificile, normale într-un grup care pleacă pentru prima dată la un drum așa lung, a fost o reușită, cu momente memorabile, cu învățături care cu siguranță își vor pune amprenta asupra tuturor participanților.

Mulțumim lui Dumnezeu și sfintei Fecioare pentru reușita acestui turneu-pelerinaj, mulțumim tuturor binefăcătorilor care au avut grijă de noi și ne-au oferit tot ceea ce aveam nevoie, mulțumim și tuturor coriștilor pentru disponibilitatea și efortul depus.

Așteptăm următorul pelerinaj.

Pr. Francisc Fărcășel, paroh

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-20 mai: Roman: Turneul "Voci de mai"


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat