Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Deschiderea campionatului de fotbal "Cupa Prietenia"

Pe terenul de sport al Mănăstirii "Don Orione" din Iași, miercuri, 2 mai 2012, la ora 16.00, a avut loc deschiderea oficială a campionatului "Cupa Prietenia" cu ritualul binecuvântării terenului și a jucătorilor. La acest eveniment a luat parte Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care i-a invitat pe tinerii participanți să favorizeze prietenia și buna dispoziție, printr-un joc frumos și corect.

Tinerii din Iași au așteptat cu nerăbdare debutul campionatului de fotbal "Cupa Prietenia" care a ajuns în acest an la a cincea ediție. Pe terenul mare aparținând Mănăstirii "Don Orione" din Iași, tinerii s-au adunat în jurul Preasfințitului Aurel Percă pentru a lua parte la celebrarea de deschidere a campionatului. După rugăciunea de binecuvântare a jucătorilor, a urmat prezentarea echipelor înscrise în competiție și fotografia de grup cu toți cei prezenți la festivitatea de deschidere a campionatului.

În acest an meciul de deschidere l-au jucat echipele reprezentând Liceul Catolic din Iași și Oratoriul "Dominic Savio". După ce s-a cântat imnul național al României și s-a făcut fotografia de grup cu echipele pregătite pentru startul competiției, Preasfințitul Aurel Percă a deschis în mod oficial meciul și campionatul șutând mingea spre poartă, fiind aplaudat de tinerii prezenți.

Deși soarele a bătut cu putere, jucătorii s-au concentrat și au făcut o partidă frumoasă fiind încurajați de galeria prezentă la meci. Primul meci a fost câștigat detașat de cei de la Oratoriul "Dominic Savio", în timp ce în al doilea meci echipa din Parohia "Coborârea Sfântului Duh" din Bălțați, a reușit să se impună în fața celor de la Căminul "La Salle", după un meci care i-a ținut pe spectatori în suspans până aproape de final.

Tuturor echipelor participante le urăm mult succes pentru a ajunge în finala acestui campionat, care sperăm să-i ajute pe tineri să dezvolte prietenii frumoase și momente de relaxare și destindere în cadrul acestor meciuri care se dispută atât în teren, cât și în rândul susținătorilor.

Pr. Ionuț Eremia Imbrișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 mai: Iași: Deschiderea campionatului de fotbal "Cupa Prietenia"


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat