Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida (Spania: Hramul comunității catolice române și oaspeți deosebiți

"Familia spre Biserică"- sub acest îndemn am privit și noi, comunitatea catolică română din Lleida duminică, 20 mai 2012, către patroana noastră, Maria, Mama Unității, patroană pe care o cinstesc toți românii catolici din Spania încă din anul 2004.

La sfânta Liturghie de hram a participat și vicarul general, Mons. Ramon Prat, care ne-a transmis salutul Preasfințitului și și-a arătat bucuria de a se afla în mijlocul comunității noastre cu ocazia unei sărbători atât de importante ca cea a Înălțării, uniți în rugăciune către aceeași Maică a Domnului, cu ajutorul căreia ne dorim să ajungem la Isus cel Înălțat, alături de toți ceilalți frați ai noștri care au ajuns deja la Tatăl, printre care și părintele Mihai Diac.

Anul acesta am avut un motiv de bucurie în plus. După o dorință mai veche a părintelui Adrian, au venit în mijlocul nostru părinții părintelui Mihai, plecat dintre noi în prima zi a anului 2006, în urma unui accident rutier.

Încă de când au pășit în Spania, au început să cunoască locurile, persoanele pe care părintele Mihai le-a frecventat aici. Sâmbătă au fost primiți în audiență de către Preasfințitul Joan Piris, episcopul Lleidei, acesta arătându-și recunoștința față de jertfa părintelui Mihai, iar seara au participat la Sfânta Liturghie celebrată în memoria părintelui în parohia spaniolă în care el celebra Sfânta Liturghie cu credincioșii români și nu numai. Mulți dintre cei prezenți l-au cunoscut direct pe părintele Mihai și nu au vrut să rateze ocazia de a împărtăși amintiri, experiențe cu părinții acestuia. La sfârșitul Liturghiei de duminică, Mons. Ramon Prat le-a dat o strânsă îmbrățișare din partea întregii dieceze, moment copleșitor în care fiecare dintre noi ne-am simțit parte din acea îmbrățisare... Apoi a urmat o după-amiază de voie bună, stropită de ploaie din abundență, dar compensată de muzica veselă interpretată de Samir, Dana și Fidelis, veniți de la Roman pentru a ne încânta cu muzica noastră populară.

Spre seară, sărbătoarea s-a mutat la Tarragona, unde a ajuns și părintele Leonard Diac, inițiatorul hramului nostru.

După puțină odihnă, oaspeții noștri au vizitat câteva locuri pe care părintele Mihai le-a îndrăgit în mod deosebit: Tarragona, oraș scăldat de apele Mării Mediterane, Vielha, stațiune montană care te duce cu gândul la frumusețea munților noștri, Barcelona, înainte de plecare și, nu în ultimul rând, Lourdes, sanctuarul marian prin excelență, din care cu greu te lași dus de acolo.

A fost o ședere scurtă, dar foarte intensă, fiecare dintre noi având mai vie ca oricând amintirea pe care părintele a sădit-o în inimile, în familiile noastre.

Avem încredere că sfânta Fecioară este aproape de noi toți, de familiile noastre în mijlocul dificultăților de tot felul care apasă pe umerii multora din cauza crizei economice în care se află Spania. Și avem încredere că fiii "Grădinii Maicii Domnului" vor continua să fie parte din aceeași familie, atât în momentele de rugăciune, cât și cele de voie bună, în comuniune cu cei care ne sunt alături sau la mii de kilometri distanță, precum și cu cei care au ajuns deja la Tatăl și se roagă pentru noi.

Mai multe imagini: http://www.facebook.com/pages/Corul-Miorita-Lleida/

Florentina Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 mai: Lleida (Spania: Hramul comunității catolice române și oaspeți deosebiți


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat