Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Simpozionul O floare la fereastra cerului (ediția a doua)

Elevii de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", Colegiul Economic "Ion Ghica", Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", Colegiul Tehnic "Dumitru Mangeron" din Bacău, îndrumați fiind de profesorii lor de religie, au participat marți, 22 mai 2012, la a doua ediție a simpozionului religios intitulat O floare la fereastra cerului. Dacă la prima ediție a fost abordată tema Ioan Paul al II-lea și tinerii, ediția actuală a avut ca temă Fericitul Ioan Paul al II-lea și familia creștină.

Participanții au evidențiat rolul major și amprenta pozitivă lăsată de fericitul papă în istoria Bisericii și a omenirii, precum și importanța deosebită acordată familiei de Sanctitatea sa.

Mobilul acestei inițiative a fost multiplu: tinerii au găsit în Ioan Paul al II-lea o inimă permanent tânără care le-a înțeles bucuriile și năzuințele, care le-a încurajat idealurile; fericitul Ioan Paul al II-lea a clarificat și întărit preceptele creștine privind importanța și rolul familiei în societate și în Biserică; a arătat datoria tinerilor de a se pregăti cu maturitate și responsabilitate pentru chemarea la viața de căsătorie și la cea de familie.

Simpozionul a fost planificat în luna mai, deoarece această lună ne amintește unele evenimente semnificative din viața lui Ioan Paul al II-lea: s-a născut în ziua de 18 mai 1920; pe 13 mai 1981 a fost victima unui atentat armat, iar viața i-a fost salvată prin ocrotirea sfintei Fecioare Maria de Fatima; în zilele de 7-9 mai 1999, a efectuat prima vizită a unui papă într-o țară majoritar ortodoxă, România; luna mai este dedicată sfintei Fecioare Maria față de care Sfântul Părinte a avut o evlavie deosebită, exprimată prin cuvintele: Totus tuus!

Programul a cuprins eseuri, prezentări power point, expoziție de desene pe tema abordată, prezentare de cărți, și anume scrieri importante ale și despre fericitul papă Ioan Paul al II-lea. Toate acestea au fost încadrate de momente artistice.

Prin eseurile și prezentările power point, au fost sintetizate și aprofundate învățăturile lui Ioan Paul al II-lea cuprinse în enciclica Familiaris consortio, Scrisoarea către familii și alte opere.

Invitat la activitate a fost pr. Marius-Claudiu Dumea, responsabil cu pastorația tinerilor în Parohia "Sfântul Nicolae" Bacău. Sfinția sa a apreciat inițiativa și implicarea elevilor, precizând că acest fericit papă este mereu un model și un păstor ce ne arată calea spre adevăr și lumină prin practicarea virtuților creștine, prin trăirea iubirii curate.

Prof. Tereza Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 mai: Bacău "Sfântul Nicolae": Simpozionul O floare la fereastra cerului (ediția a doua)


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat