Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campionatul Cupa "Prietenia" 2012 a luat sfârșit

În seara de miercuri, 23 mai 2012, după fix trei săptămâni, pe terenul de fotbal al Fraților Școlilor Creștine, s-au desfășurat finala mare și finala mica a Cupei "Prietenia", ediția 2012. Au fost prezenți la acest eveniment Preasfințitul Aurel Percă împreună cu tinerii din parohiile și institutele catolice din Iași.

În primul meci al serii, Mănăstirea "Don Orione" a jucat cu Parohia "Sfântul Anton", câștigând finala mică; și dacă echipa "Sfântul Anton" a dat primul gol, echipa Mănăstirii a închis prima repriză cu scorul de 2-1, urmând ca în a doua repriză rezultatul să rămână intact.

Cel de-al doilea meci, care a început după ce Preasfințitul Aurel a ținut un mic discurs și a pasat mingea de start al meciului, a fost câștigat de Institutul Teologic Romano-Catolic în fața Parohiei Bălțați. Echipa din Bălțați a condus prima repriza cu 2-1, în ciuda faptului că în primele minute și-a pierdut căpitanul, acesta accidentându-se, din păcate, la prima atingere de balon. În a doua repriză echipa Bălțați s-a apărat, dar într-un timp scurt echipa Institutului a dat trei goluri, închizând meciul cu scorul de 4-2.

După terminarea meciurilor a urmat premierea și discursul Preasfințitului Aurel care a vorbit jucătorilor și tinerilor prezenți. A mulțumit organizatorilor acestui eveniment, arbitrilor, tuturor acelora care au însoțit echipele, congregațiilor "Don Orione" și "Fraților Școlilor Creștine" care au pus la dispoziție terenurile de fotbal. Ulterior a dăruit cupele, premiile și diplomele căpitanilor echipelor și a făcut o fotografie cu toți cei prezenți.

Finalele au reflectat întreaga competiție: un fotbal frumos și corect; o atmosferă frumoasă, încălzită pe toată durata campionatului de vocea galeriei; tineri care se întâlnesc și fac noi cunoștințe. Cupa "Prietenia" a arătat că și fotbalul poate fi o mărturie sau mai degrabă creștinii trebuie să-și mărturisească credința prin ființa lor în orice loc, eveniment, clipă a vieții... deci și pe terenul de fotbal!!

Meciurile următoare vor fi ..... în 2013!!!

Alberto Manzini, FDP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 mai: Iași: Campionatul Cupa "Prietenia" 2012 a luat sfârșit


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat