Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Sărbătoare benedictină

Duminică, 20 mai 2012, Surorile Benedictine ale Divinei Providențe din Oituz au sărbătorit 20 de ani de prezență în România. La ora 18.00, în biserica "Sfânta Treime" din Oituz, a avut loc celebrarea sfintei Liturghii prezidate de PS Petru Gherghel, alături de care au concelebrat și alți preoți invitați să împărtășească bucuria acestui eveniment. De asemenea, alături de surori, la această celebrare au participat și credincioșii din Oituz împreună cu primarul comunei.

La acest jubileu au fost prezente sora Maria Luisa Contotti, superioara generală, sora Lina Girotto, superioara provincială, toate surorile române și alte surori italiene care sunt legate în mod direct de misiunea română.

La ora 16.00, în sala de cateheză din casa surorilor, sora Gema Cojocariu a prezentat un power-point despre istoria și carisma congregației în care se înscriu și cei 20 de ani de activitate a surorilor din Oituz. A urmat apoi un scurt program artistic organizat de copiii care locuiesc în această casă, moment în care ei au dansat și au interpretat cântece populare.

La începutul sfintei Liturghii, sora Maria, superioara generală, a salutat întreaga comunitate, afirmând totodată că acest eveniment constituie un prilej de comemorare și mulțumire: comemorare a unei istorii în care misiunea din România și-a început activitatea acum 20 de ani și mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darurile primite în tot acest timp. La predică, pr. decan Toma Rediu a scos în evidență caracterul unității și al dragostei frățești care trebuie să-l definească pe orice creștin al timpurilor noastre.

După sfânta Liturghie PS Petru Gherghel a încurajat comunitatea surorilor din Oituz reliefând importanța prezenței lor în societatea de astăzi și îndemnându-le să continue mereu această activitate a lor.

La sfârșit, copiii, pregătiți de Corneliu Bulai din partea Asociației Kolping, au prezentat în formă teatrală misiunea Surorilor Benedictine ale Divinei Providențe.

Claudiu Ciubotaru

* * *

Congregația Surorile Benedictine ale Divinei Providențe a fost înființată în anul 1849, avându-le ca fondatoare pe Maria și Giustina Schiapparoli, originare din Voghera, Italia.

Surorile Benedictine ale Divinei Providențe "se abandonează în Dumnezeu și de la el singur primesc totul". Carisma acestei congregații este primirea, asistarea și educația copiilor și a tinerilor abandonați sau puși în condiții periculoase de viață.

Comunitatea din Oituz a fost constituită în anul 1992. Odată cu trecerea timpului, congregația a fost recunoscută de către stat fiind denumită "Asociația de asistență și educație" - Oituz.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 mai: Oituz: Sărbătoare benedictină


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat