Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gura Humorului: Întâlnirea zonală a tinerilor din Acțiunea Catolică - zona Iași

În ziua de 19 mai 2012, la Gura Humorului s-a desfășurat a doua întâlnire zonală a tinerilor din Acțiunea Catolică - zona Iași având ca temă "Bucurați-vă mereu în Domnul" (Fil 4,4). Scopul a fost acela de a cunoaște și experimenta bucuria împreună cu Domnul.

Au participat aproximativ 100 de tineri din parohiile "Adormirea Maicii Domnului" Cacica, "Înălțarea Domnului" Câmpulung Moldovenesc, "Preasfânta Treime" Gura Humorului, "Preasfânta Inimă a lui Isus" Poiana Micului, "Sfântul Anton de Padova" Pașcani, "Fericitul Ieremia Valahul" Tomești, "Trupul și Sângele Domnului" Horlești, "Sfântul Anton de Padova" Iași, "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași și "Adormirea Maicii Domnului" Iași.

Programul întâlnirii a început cu primirea participanților de către gazdă, apoi ne-am adunat în biserica "Preasfânta Treime", unde părintele paroh Valentin Cochior ne-a spus câteva cuvinte de bun venit. Părintele Ionuț-Eremia Imbrișcă, asistent spiritual pe sectorul tineri, zona Iași, ne-a spus câteva cuvinte de introducere apoi, printr-un filmuleț ne-am adus aminte de prima Întâlnire zonală a tinerilor din Acțiunea Catolică pe zona Iași care s-a desfășurat anul trecut la Iași, ne-am mai adus aminte de Ziua Diecezană a Tineretului Catolic de la Butea și nu în ultimul rând de Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid, tot de anul trecut.

A urmat pregătirea sfintei Liturghii celebrată de părintele Ionuț, alături de părintele Daniel-Nicu Butacu, părintele Valentin Cochior și părintele Iosif Păuleț, decan de Suceava. Tinerii au cântat la chitară, au rostit rugăciunea credincioșilor și au adus daruri la ofertoriu. La predică, părintele Ionuț ne-a vorbit despre cele șapte ingrediente ale bucuriei din mesajul papei: 1. inima noastră este făcută pentru bucurie, 2. Dumnezeu este izvorul adevăratei bucurii, 3. a păstra în inimă bucuria, 4. bucuria iubirii, 5. bucuria convertirii, 6. bucuria în încercări și 7. martori ai bucuriei. Chiar dacă aceste ingrediente le-am mai auzit și la cursul de formare, e bine că există cineva care ne reamintește faptul că aceste ingrediente trebuie să le folosim cu încredere deplină în Dumnezeu.

După terminarea sfintei Liturghii am făcut o poză de grup și am pornit pe jos, grupați, până la locul în care urma să se desfășoare următorul moment din program și anume festivalul tinerilor. La acest festival fiecare parohie trebuia să pregătească un moment artistic pe care să îl prezinte în fața tuturor.

Primii tineri care au avut curajul să urce pe scenă a fost parohia gazdă, și anume tinerii din Gura Humorului care au pregătit mai multe cântece în limba română și limba germană. Am avut ocazia să privim diferite momente artistice care au dezvăluit diferite modalități de a exprima bucuria cum ar fi: dansuri, pantomime, scenete, dansuri populare, ne-am adus aminte de un cântec al copilăriei, și anume "Dacă vesel se trăiește" și dialoguri care ne-a îndemnat să ne bucurăm în Domnul.

În cadrul festivalului am avut ocazia să premiem și două persoane care au participat la concursul lansat pe pagina de facebook a Acțiunii Catolice. Concursul a constat în completarea unui chestionar, iar persoanele norocoase au fost Lucica Șfanțar din Poiana Micului și Eliza-Mihaela Blaj din Iași "Sfântul Anton de Padova". Premiate au fost și toate parohiile prezente la această întâlnire cu o diplomă de participare.

Am încheiat Întâlnirea zonală a tinerilor din Acțiunea Catolică, zona Iași, cu imnul Acțiunii Catolice și cu o plimbare până în vârful pârtiei de schi unde am făcut un joc și o poză de grup.

Dumnezeu a ținut cu noi și ne-a oferit vreme bună, noi la rândul nostru am împărțit din bucuria noastră celor din jur.

Andreea Gheț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 mai: Gura Humorului: Întâlnirea zonală a tinerilor din Acțiunea Catolică - zona Iași


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat