Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza (Spania): Hramul comunității românești

Duminică, 20 mai 2012, credincioșii comunității din Zaragoza ne-am adunat în jurul sfântului altar, pentru a o sărbători pe sfânta Fecioară Maria, cu numele de Maică a Unității, fiind hramul comunităților noastre din Spania.

Sfânta Liturghie a început ca de obicei în cursul dimineții, la ora 10.00, avându-i prezenți pe pr. Leonard Diac, venit de la Madrid, pr. Ciprian Ghiurcă sosit de la Pordenone (Italia) și păstorul comunității noastre, pr. Ionel Jicmon.

Celebrarea s-a desfășurat prin participarea celor mici și mari, prin cântările susținute de cor, cu bucuria în suflet prezentă, toate momentele liturgice fiind pregătite cu implicarea acestora. Așa s-a dovedit a fi o ceremonie frumoasă.

Gândul nostru s-a îndreptat într-un mod special spre cea care ne este Mamă și Învățătoare. La predică, pr. Ciprian ne-a vorbit atât de frumos despre Maica Domnului și ne-a îndemnat să apelăm la Ea cu încredere, să cerem unitatea în familiile noastre, unitatea în comunitatea noastră;și acest lucru se poate realiza, rostind rugăciunea atât de mult cunoscută și frecvent recitată, rugăciunea sfântului rozariu. Sfânta Fecioară Maria, care este și Regină a Universului, este pentru oameni și între oameni, dar nu peste oameni, după cum sublinia tot pr. Ciprian.

După sfânta Liturghie, ne-am îndreptat spre biserica "Sfântul Tomas", pentru a continua sărbătoarea hramului, în sălile destinate activităților recreative, de care dispune aceasta, pregătiți fiind cu bucate românești, cozonaci, sarmale, cu nelipsita muzică populară, care ne ține spiritul românesc încă viu, în raport cu perioada dificilă pe care o traversează întreaga Europă.

Și cei mici au avut posibilitatea de a se bucura de hram, părculețul de joacă din curtea bisericii fiind un bun mijloc de destindere. Am avut parte și de o vreme favorabilă pentru câteva ore, de a petrece și de a ne bucura de această sărbătoare.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ocaziile ce ni le oferă, pentru a demonstra față de Mama cerească încă o dată credința pe care am primit-o, cum trebuie să o prețuim și să o implorăm în nevoile noastre. Să îi cerem harul de a ne păstra mereu uniți, dar mai ales în momentele grele.

Mulțumim preoților care ne-au călcat pragul și în acest an cu ocazia hramului. Dumnezeu să le răsplătească efortul, cu binecuvântările sale sfinte!

Mulțumim Mamei Unității, Fecioarei Maria pentru grija ce ne-o poartă fiecăruia dintre noi!

Simona Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 mai: Zaragoza (Spania): Hramul comunității românești


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat