Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Sărbătoare la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice

Hramul capelei "Sfinții Constantin și Elena" din incinta Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Mircești, județul Iași, a fost marcat luni, 21 mai 2012.

Sub deviza "Dumnezeu cheamă și astăzi oameni care să facă pace în lume și să-l slujească în membrii Bisericii sale", s-a celebrat hramul capelei "Sfinții Constantin și Elena", din incinta Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Mircești, județul Iași.

Așa cum în vechime, când vechiul popor ales era prigonit în Egipt, Dumnezeu i-a ridicat pe Moise și pe fratele său Aron, pentru a-l elibera din robie, prin semne și minuni peste fire, tot astfel atunci când noul popor ales, Biserica, era prigonită de păgâni, Dumnezeu i-a ridicat pe sfinții împărați Constantin și Elena, cărora el le-a vorbit și le-a arătat iubirea și crucea lui Isus, ca semne ale puterii și ale biruinței, ca semne ale libertății și al creșterii.

Astăzi, un alt faraon și un alt Maxențiu, duhul lumii și al indiferenței religioase, duhul abandonării și al uitării celor aflați în dificultate, duhul patimilor și al multor erori, prigonesc Biserica. De aceea, Dumnezeu chemă și ridică și astăzi pe orice botezat care crede, pentru ca, prin puterea iubirii și a Crucii, să elibereze Biserica de orice dușman care o împiedică să poată trăi și crește în pace.

Celebrarea hramului a fost condusă de către preotul Ioan Lungu, parohul comunității romano-catolice din Mircești, și de către preotul Alin Hobincă, parohul comunității ortodoxe din Mircești. Cântarea a fost animată de corul bisericesc reunit al copiilor, condus de prof. Dominica Blaj, organista romano-catolică, și de Ionuț Grigoroaia, cântărețul ortodox.

La sărbătoare au fost prezenți Valerian Vârgă, directorul centrului, asistații centrului, personalul medical și administrativ, autorități locale și județene, cadre didactice locale, patru călugărițe aparținând Surorilor Sărace ale Sfântului Iosif, din Roman, județul Neamț, invitați din alte localități și localnici.

La finalul celebrării toți participanții s-au rugat pentru toți asistații centrului, dar și pentru ei înșiși și pentru toți ai lor, pentru ca, prin mijlocirea sfinților împărați Constantin și Elena, toți să primească de la Dumnezeu sănătatea trupului și a sufletului, iar la finalul vieții să ajungă și ei să domnească împreună cu Cristos, alături de sfinții împărați Constantin și Elena și de toți sfinții. Apoi totul s-a încheiat cu "La mulți ani!" și o agapă frățească pentru toți locatarii și slujitorii centrului, pentru toți invitații și pentru toți participanții la sărbătoare.

Pr. Ioan Lungu


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat