Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Întâlnirea tinerilor din Acțiunea Catolică, zona Bacău

Acțiunea Catolică "Sf. Iosif" din Dieceza de Iași a organizat sâmbătă, 14 aprilie 2012, în Parohia "Ss. Petru și Paul" din Onești, întâlnirea tinerilor din zona Bacău, unde au participat 225 de tineri din 15 parohii.

Chiar dacă vremea a fost mohorâtă, Dumnezeu ne-a adunat în număr mare pentru a ne bucura împreună de tot ceea ce eL, în marea sa bunătate, ne-a oferit. După momentul de primire unde am primit câte o amintire, nu puteam să începem ziua fără a-i mulțumi Tatălui Ceresc.

După încheierea rugăciunii, pr. Marius-Claudiu Dumea, asistentul nostru spiritual, ne-a pregătit un moment de formare pe baza mesajului Sfântului Părinte Benedict a XXVII-a Zi Mondială a Tineretului: "Bucurați-vă mereu în Domnul!". Împreună am descoperit că plăcerile și fericirile lucrurilor pământești, sunt bucurii trecătoare care aduc un gust amar în sufletele noastre. Pentru a descoperii bucuria convertirii, dându-ne ca exemplu Parabola fiului risipitor, părintele ne-a explicat că avem nevoie de "indicatoare stradale". Aceste indicatoare sunt poruncile, care ne ajută să descoperim drumul adevărat pentru mântuirea sufletelor noastre. Am fost încurajați să ne apropiem de cei din jurul nostru și să le spunem din toată inima: Cristos a Înviat!

După ce am înțeles ce înseamnă cu adevărat bucuria, am participat trup și suflet la cea mai importantă parte a zilei, celebrarea sfintei Liturghii, după care am luat prânzul pregătit de cei din parohia Onești. Am continuat ziua cu un program artistic, unde fiecare parohie participantă ne-a pregătit câte un moment special, unde am cântat, am dansat si ne-am înveselit. În inimile noastre s-a născut o mare bucurie.

Mulțumim bunului Dumnezeu care ne-a ajutat să fim împreună simțindu-ne împreună ca o familie unită. Mulțumim, de asemenea, și celor care au organizat această întâlnire, pentru implicarea și ospitalitatea de care au dat dovadă.

Amalia Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 aprilie: Onești: Întâlnirea tinerilor din Acțiunea Catolică, zona Bacău


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat