Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Exerciții spirituale pentru tineri

Congregația "Slujitoarele Iubirii Milostive" împreuna cu "Fiii Iubirii Milostive" au organizat în perioada 10-13 aprilie 2012, exerciții spirituale pentru 73 de tineri la Barticești.

Tema exercițiilor spirituale a fost: "Bucurați-vă și tresăltați de veselie, căci răsplata voastră mare este în ceruri!", fiind continuarea exercițiilor spirituale de la Crăciun. Catehezele au dezvoltat cele trei fericiri: fericiți cei curați cu duhul, fericiți cei milostivi și fericiți făcătorii de pace. Exercițiile au fost susținute de părintele Iulian Butnaru în colaborare cu sora Cecilia Rădăvoi, Gabriela David, părintele Fernando Manni și fratele Iosif Ghența.

Spre surprinderea organizatorilor, au fost mulți tineri veniți pentru prima dată care au fost deschiși și s-au integrat foarte bine în grup.

Programul a fost captivant și a cuprins: cateheze, meditații personale și în grupuri mici, jocuri, adorație, rugăciuni și un spectacol care a cuprins dansuri și scenete din viața Maicii Speranța.

În urma concluziilor împărtășite, tinerii participanți s-au arătat mulțumiți și totodată impresionați de aceste momente petrecute împreună, unde atmosfera familială ne-a ajutat să meditam asupra iubirii milostive a lui Dumnezeu.

La final am adunat părerile tinerilor participanți și putem spune că am avut parte de niște zile frumoase în care am reușit fiecare să-l cunoaștem mai bine pe Isus, să înțelegem ce înseamnă a fi făcători de pace, și nu în ultimul rând să ne simțim bine împreună, să-l acceptam mai ușor pe cel de lângă noi. Ne-am despărțit cu promisiunea unei cât mai aproape revederi la activitățile din timpul anului pe care Familia Iubirii Milostive le propune.

Sora Cecilia Rădăvoi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-13 aprilie: Barticești: Exerciții spirituale pentru tineri


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat