Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Fericitul Ieremia": Mandatul ministranților

Duminică, 15 aprilie 2012, în cadrul sfintei Liturghii a copiilor de la ora 12.00, optsprezece ministranți au primit mandatul de slujire oferit de către pr. Andrei Cocianga, responsabilul Oficiului pentru Vocații din Dieceza de Iași. Liturghia a fost prezidată de pr. Andrei Cocianga împreună cu pr. vicar Gabriel Bacoșcă, responsabil cu ministranții din această parohie.

Celebrarea a început cu procesiunea solemnă, ministranții purtând hainele în mâini până la altar. A urmat apoi proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu: cele două lecturi au fost citite de către doi ministranți. Bucuria, dar și emoțiile se puteau citi pe chipurile lor, dar și ale părinților și ale celor apropiați care au dorit să le fie alături în această zi de sărbătoare.

Adunați în jurul pr. Andrei Cocianga, cei optsprezece ministranți împreună cu ceilalți copii din comunitate au ascultat cuvântul de învățătură al părintelui. Acesta a subliniat importanța slujirii ministrantului dorind să sensibilizeze comunitatea pentru a fi mai atentă la chemarea Domnului, încurajând chemările la preoție și viața consacrată.

După predică a urmat ceremonia de încredințare a mandatului pentru cei 18 ministranți. Aceștia au răspuns chemării lui Dumnezeu de a-l ajuta pe preot la sfânta Liturghie și de a fi un exemplu pentru toți ceilalți. Unși cu sfântul Mir și împărtășiți cu trupul și sângele Domnului aceștia au devenit ministranți, pregătiți pentru a sluji la altar și pentru a da mereu o mana de ajutor oricui va avea nevoie.

"Aceasta a fost o experiență nouă, deoarece nici unul dintre noi nu a mai participat la o astfel de ceremonie. Sperăm ca harurile dobândite la această sfântă Liturghie să ne ajute și mai mult în misiunea noastră de a fi ministranți" a spus Francisc Tulbure, unul dintre participanții la acest eveniment.

Virgiliu Demșa-Crainicu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 aprilie: Bacău "Fericitul Ieremia": Mandatul ministranților


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat