Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 15 aprilie 2012, pentru comunitatea noastră din Luizi-Călugăra a fost o zi de mare bucurie, care nu se va uita niciodată, în special pentru cei 46 de copiii care în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9, îmbrăcați în haine de sărbătoare, cu ochii strălucitori, cu fețele care radiau de bucurie, cu sufletul curat, plini de credință și iubire, s-au apropiat de sfântul altar, pentru a-l primi pe Isus pentru prima dată în viața lor.

La acest eveniment important trăit de ei, până și norii au lăcrimat de fericire, la vederea atâtor îngerași, și a emoțiilor pe care ei le-au trăit.

Pentru această zi specială din viața lor, acești copiii s-au pregătit intens, învățând Catehismul și conștientizând darul pe care îl vor primi. Aceștia au promis lui Isus, prietenul lor, că-i vor rămâne fideli iubirii sale și că își vor da silința să-l păstreze mereu în inimile lor.

Această zi frumoasă și de neuitat, după ce au sărbătorit și în familiile lor, s-a încheiat seara, tot în fața lui Isus din preasfântul sacrament, cu un frumos moment de adorație, în care acești copiii cu glasul lor dulce, cu nevinovăția, dar și cu bucuria care radia de pe fețele lor, au mulțumit prin rugăciune lui Isus, pentru un așa dar mare, făcut sufletului lor.

Mulțumind Domnului, pentru infinita lui bunătate, în continuare îl rugăm pe Isus cel înviat din morți să-i întărească pe acești copiii și să-i ajute să trăiască cu intensitate fiecare ocazie pe care o vor avea de a-l primi pe Isus în inimile lor.

Pr. Gabriel Bogleș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 aprilie: Luizi-Călugăra: Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat