Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sf. Francisc de Assisi": Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 15 aprilie 2012, Duminica Divinei Milostiviri, a fost o zi de sărbătoare și bucurie pentru credincioșii Parohiei "Sf. Francisc de Assisi" din Cleja, când 30 de copii din comunitatea noastră, după o perioadă intensă de pregătire, în care au putut cunoaște mai bine cine este Isus și că în sfânta Euharistie el ni se dăruiește nouă sub chipul pâinii și al vinului, au primit pentru prima dată pe Isus în sfânta Împărtășanie. Pe drumul pregătirii pentru această sărbătoare, cei 30 de copii au fost însoțiți de pr. vicar Sergiu-Doru Stoica, precum și de sr. Veronica Călugăru.

În Biserică nu există viață fără preasfânta Euharistie și de aceea viața adevărată a acestor copii începe odată cu primirea preasfântului trup și sânge al Domnului. Viața naște viață, iar florile care răsar din potirul oferit la altarul Domnului, ca germen al noii vieți spirituale, reprezintă gingășia, nevinovăția și frumusețea acestor copii.

Celebrarea acestui eveniment în timpul pascal ne dă de înțeles tuturor că întâlnirea cea mai profundă și autentică cu Isus cel Înviat are loc în cadrul celebrării sfintei Euharistii, prin împărtășirea din pâinea vieții și potirul mântuirii, cu trupul și sângele lui Cristos Răscumpărătorul.

În cadrul omiliei, părintele paroh Iosif Demeterc i-a ajutat pe copii să descopere și mai mult iubirea ce o are Isus față de fiecare dintre noi, cum dorește el să fie tot mai prezent în viața noastră și de aceea ni se dăruiește mereu în taina Euharistiei.

La prezentarea darurilor, alături de celelalte daruri, fiecare copil a oferit o floare cu numele lor scrise pe ele. Înrădăcinați în Euharistie, acești 30 de copii, aceste noi vieți, vor fi un buchet de flori oferit Domnului.

Punctul culminant al participării la sfânta Liturghie a fost, bineînțeles, cel al împărtășirii copiilor cu trupul lui Cristos. Au luat parte la acest eveniment alături de ei părinții, rudele apropiate, învățătoarele lor de la școală și întreaga comunitate parohială. Bucuria generală a fost amplificată prin cântece și rugăciuni, prin inocența și candoarea acestor copii.

Mulțumirile noastre se îndreaptă tuturor celor care ne-au ajutat pentru a pregăti această sărbătoare și doamnei profesoare de religie pentru darurile oferite la liturghie.

Sr. Veronica Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 aprilie: Cleja "Sf. Francisc de Assisi": Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat