Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Concert de Paște susținut de grupul vocal-instrumental "Divinis"

"Astăzi inima noastră tresaltă de bucurie spirituală, astăzi mintea noastră uită de lucrurile pământești pentru a se înălța la cele cerești. Cerul ne vorbește de bucurie, Pământul în limbajul său ne îndeamnă la mulțumire pentru jertfa supremă a Mântuitorului nostru Isus Cristos" (Sfântul Alois Guanella).

În același spirit al bucuriei pascale, Corul "DIVINIS" al Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" (Opera Don Guanella) din Iași, împreună cu un grup de tineri instrumentiști aflați sub bagheta tânărului dirijor Marius Mădălin Munteanu, au încântat sufletele credincioșilor adunați cu mic, cu mare în ziua de Paște (8 aprilie 2012) la capela Căminului de bătrâni "Sfântul Iosif" din Iași.

Spiritul familial specific operei Don Guanella, entuziasmul tinerilor interpreți, vocile melodioase pline de ritm și culoare ale tinerelor din Casa Providenței au adus in inima tuturor bucuria sărbătorii pascale.

Plini de dorința și de bucuria Învierii, ansamblul coral-instrumental s-a îndreptat către alte localități din județul Bacău (Ciucani și Slănic Moldova) unde a împărtășit cu același entuziasm gloria lui Cristos cel Înviat.

Mulțumiri tuturor celor care ne-au susținut atât spiritual cât și material, tinerilor interpreți: Bernard Lazăr (violă), Claudiu-Eusebiu Munteanu (saxofon), Daniel Hugeanu (orgă), Alexandru Torboli (percuție) și corului de fete din Casa Providenței, și nu în ultimul rând mulțumim lui Mădălin care cu spiritul său de iubire și sacrificiu a făcut ca al nostru cânt să fie ca o rugă către cer și către inima fiecăruia dintre noi.

Surorile din Casa Providenței

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 aprilie: Iași: Concert de Paște susținut de grupul vocal-instrumental "Divinis"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat