Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași ("Sf. Tereza"): Concert de Paști: "Isuse înviat, tu m-ai cunoscut!"

Luni, 9 aprilie 2012, a doua zi de Paști, începând cu ora 19.00, Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a fost gazda unui concert de Paști, intitulat "Isuse înviat, tu m-ai cunoscut", susținut de corul tinerilor din parohie. Evenimentul i-a avut ca invitați speciali pe PS Petru Gherghel și pr. Iosif Dorcu, paroh al catedralei "Adormirea Maicii Domnului" și decan de Iași.

Tinerii s-au așezat, pe rând, cu emoție în fața altarului, pregătiți să răspândească mesajul învierii. Cei doi dirijori, Ciprian Hușanu și Ramona Bordaș, au împărțit cu grijă indicațiile, în timp ce vocile urcau, din ce în ce mai sus, spre Cer.

Programul a început cu piesa "De dragul meu", continuând cu următoarele cântece: "La picioarele crucii tale", "Christus factus est", "Lacrimosa" de W. A. Mozart, "Aleluia, a-nviat", "Aceasta e ziua cea sfântă", "Astăzi să ne bucurăm", "Azi clopotele sună", "Ave Maria" de G. Caccini, "Tu sai tutto di me" adaptare după J.S. Bach, "Jesus bleibet meine Freude" de J.S. Bach și "Gabriella`s Song" de Helen Sjöholm. Maria-Daniela Păuleț și Alice Augustin au fost cele două soliste la cântecele "Ave Maria", respectiv "Gabriella`s Song".

La sfârșitul concertului, episcopul Petru Gherghel i-a felicitat pe acești tineri care au dat din timpul lor pentru a-l vesti pe Isus Cristos, mort și înviat. Preasfințitul a mai adăugat că acest eveniment transmite tuturor credincioșilor bucuria învierii lui Isus. Bucuria, dacă nu este împărtășită, este limitată.

Sfânta Tereza a Pruncului Isus, patroana acestei comunități, sub ochii căreia s-a desfășurat acest concert, este un exemplu de sfințenie, care ne îndeamnă să alegem mereu calea copilăriei spirituale, prin care ea a răspândit peste tot pacea și bucuria în Domnul.

Episcopul ne-a îndemnat să avem și noi curajul de a-l preamări pe Domnul Înviat în toate faptele, cuvintele și gândurile noastre.

La final, din inimile tuturor credincioșilor aflați în biserică s-a înălțat un susținut "Cristos a înviat!", urmat de un "La mulți ani!", destinat atât tinerilor, care au participat cu conștiinciozitate timp trei luni la repetiții, cât și enoriașilor, care au venit, împăcați cu Domnul, pentru a-i aduce laude.

Să-i slujim și noi cu bucurie Domnului, în toate clipele vieții noastre!

A consemnat Diana Fârte

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 aprilie: Iași ("Sf. Tereza"): Concert de Paști: "Isuse înviat, tu m-ai cunoscut!"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat