Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pîrgărești: Misiuni populare și prezența icoanei venerate de la Cacica

"Atunci când în familie nu există Dumnezeu, nu există nici iubirea dintre soți, iar familia poate fi iadul pe pământ, dar poate fi și cerul pe pământ, atunci când este iubire. Familia este indisolubilă și sfântă; să nu lăsăm pe cel râu în familiile noastre prin păcatul de moarte, divorț sau avort. Cristos a purtat crucea până la capăt, cu greu a urcat muntele Calvar și astfel este pentru noi toți un exemplu de urmat. Sacramentul Căsătoriei se primește la biserică, de aceea Biserica trebuie să intervină în a salva familia, a o sfinți și întări în timpuri grele. Familia este chemată să trăiască o viață curată pentru ca să reziste în fața curentelor timpului nostru".

În perioada 29 martie - 1 aprilie 2012, în Parohia Romano-Catolică "Sfântă Fecioară Maria, Regină" din Pârgaresti au avut loc patru zile de misiuni populare, dintre care în primele trei zile am avut bucuria de a avea în prezența noastră icoană venerată a Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Joi, 29 martie 2012, în jurul orei 18.00, în fața bisericii romano-catolice din Pârgărești, parohul comunității, părintele Eugen Diac, alături de pr. decan Toma Rediu și alți preoți invitați, primarul Gheorghiță Marius Gabriel și un mare număr de credincioși, au primit în aplauze icoana Preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. După primirea solemnă a icoanei s-a celebrat sfânta Liturghie de deschidere a misiunilor populare, celebrarea fiind prezidată de pr. Toma Rediu, decan de Trotuș, cu această ocazie începând și seria de predici susținute de părintele predicator Cristinel Fodor, director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași.

Vineri, 30 martie 2012, au continuat predicile referitoare la familie și o veghe continuă în față icoanei Preasfintei Fecioare Maria.

Sâmbătă, 31 martie 2012, icoana Preasfinte Fecioare Maria a fost purtată pe brațele credincioșilor într-o procesiune solemnă pe drumurile satului când toți cu mic cu mare au purtat lumânări aprinse rugându-se și cântând din toată inimă pentru a o preaslăvi pe Sfânta Fecioară care este și patroană bisericii noastre.

Duminică, 1 aprilie, cu ocazia "Duminicii Floriilor", am fost încântați și de prezența Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care a prezidat sfânta Liturghie din această frumoasă zi, marcând și terminarea sfintelor misiuni.

Va rămâne mereu în amintirea noastră această perioadă frumoasă și prețioasă de binecuvântare și har în care Fecioara Maria a revărsat toată iubirea sa peste comunitatea noastră.

Sorin-Alexandru Iulișca și Sergiu-Vlăduț Matei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 martie - 1 aprilie: Pîrgărești: Misiuni populare și prezența icoanei venerate de la Cacica


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat