Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buruienești: Zile de har și binecuvântare

Sâmbătă și duminică, 31 martie și 1 aprilie 2012, tinerii și credincioșii comunității parohiale "Sfântul Iosif Muncitorul" din Buruienești au participat la momente binecuvântate de har și încurajare spirituale.

Sâmbătă, 31 martie 2012, tinerii comunității au celebrat cu multă devoțiune Calea Sfintei Cruci pe Calvar. Plecând de la cuvintele și îndemnul păstorului diecezei noastre PS Petru Gherghel adresate tinerilor din Dieceza de Iași cu ocazia Floriilor, "Apropiați-vă, ascultați, admirați și vă bucurați!", și celebrând alături de toți tinerii catolici din lume cea de-a XXVII-a Zi Mondială a Tineretului, tinerii comunității au început prin acest moment spiritual Săptămâna Sfântă.

"În timpul Postului Mare, Calea Sfintei Cruci are o deosebită importanță pentru toți credincioșii. Este o devoțiune frumoasă și emoționantă pentru toți aceia care o trăiesc în semn de respect pentru tot ce a îndurat Isus, unicul Fiu al lui Dumnezeu.

În ultima sâmbătă înainte de Învierea Domnului, preoții comunității noastre ne-au invitat, pe noi, tinerii și adolescenții, să mergem și noi pe Calvar, urmându-l pe Cristos. Chiar dacă afară era cam rece și vremea înnourată, au participat în număr mare atât copiii, adolescenții, tinerii comunității, cât și persoane în vârstă, pentru că atunci când e vorba de a face ceva frumos pentru Dumnezeu, în ciuda tuturor împrejurărilor, ne atingem scopul. Fiecare stațiune a fost bine recitată și deosebită; totul pentru a putea trăi profund acest moment. A fost emoționant! În acele momente, în sfârșit, ne-am simțit singuri, doar noi și Dumnezeu, departe de toate dificultățile și neajunsurile acestei lumi.

Cu toții trăim momente în care vrem să aflăm, să știm și să descoperim bucuria, fericirea, însă uitam că adevărata frumusețe se află lângă noi, în jurul și chiar în interiorul nostru. Tot ceea ce Dumnezeu a creat, de la cel mai mic fir de iarba până la cea mai mare plantă, de la cea mai mică viețuitoare până la cea mai mare... toate sunt din partea lui ca noi să putem fi fericiți... Așadar, să începem cu lucrurile mici: un zâmbet, o rugăciune, un cuvânt frumos.... să le trăim ca pe un dar de la Dumnezeu și așa, ușor-ușor, vom reuși să schimbăm ceva, mai întâi în viața noastră, apoi pentru cei din jur și după aceea vom fi convinși că adevărata fericire o primim doar de la cel care suferă pentru noi, Isus Cristos".

Marcelina Verdiana Scripcar

*

Duminică, 1 aprilie 2012, Duminica Floriilor, întreaga comunitate a participat în număr mare la Sfânta Liturghie solemnă de la ora 1100, unde prin cântări, rugăciune și reculegere, au celebrat începutul Săptămânii Mari, săptămâna mântuirii noastre.

După-amiază, de la ora 16.00, s-a celebrat Calea Sfintei Cruci a Familiilor pe străzile comunității. A fost un moment emoționant de har și binecuvântare, deoarece toți s-au rugat pentru cei țintuiți la pat, bolnavi, care în zilele solemne ale Sfintelor Sărbători pascale nu vor putea să participe la Sfintele Liturghii, pentru cei care au abandonat sacramentele și viața de credință, dar și pentru cei plecați în străinătate pentru un loc de muncă. Rugăciunea îndreptată către Dumnezeu s-a înălțat împreună cu suflul puternic al vântului și al cântărilor.

Părintele paroh Iosif Bisoc, OFMConv. a ținut să mulțumească lui Dumnezeu pentru frumoasă mărturie de credință pe care au dat-o credincioșii comunității din Buruienești și i-a invitat ca pe toată perioada Săptămânii Mari să fim uniți în rugăciune și reculegere pentru a aștepta cu bucurie Învierea lui Isus Cristos.

Pr. Ovidiu Cojan, OFMConv.
și Marcelina Verdiana Scripcar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:
- 31 martie: Buruienești: Calea Crucii
- 1 aprilie: Buruienești: Procesiunea de Florii

* * *

* * *


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat