Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Concursul de eseuri religioase "Lumină din lumină"

Elevii din colegiile județului Bacău, catolici și ortodocși, sâmbătă, 28 aprilie 2012, au participat la a 14-a ediție a concursului de eseuri religioase "Lumină din lumină", etapa județeană. Activitatea a avut loc la Colegiul Tehnic de Comunicații "N. V. Karpen " Bacău.

Desfășurarea concursului a fost precedată de o celebrare ecumenică, în capela școlii. Celebranții au fost: pr. Ioan Balan, inspector religie cult romano-catolic zona Bacău, și preoții profesori ortodocși. La acest moment au participat atât elevii concurenți cât și profesorii evaluatori.

După celebrare, doamna Irina Leonte, inspector de specialitate a Inspectoratului Școlar al Județului Bacău, a reamintit regulamentul concursului și a urat succes concurenților.

Tematica secțiunilor de concurs a fost următoarea:

- "Familie, devino ceea ce ești!"

- "Taina sfântului Maslu și sacroterapia creștină"

- "Sfinții, pedagogi ai credinței creștine"

- "Biserica, stâlp și temelie a adevărului"

Prin realizarea și prezentarea eseurilor, elevii au demonstrat o intensă preocupare pentru cunoașterea învățăturii Bisericii, originalitate, spirit creator și combativ. Eforturile lor au fost răsplătite în cadrul premierii ce a avut loc în aceeași zi. Bucuria participanților a fost amplificată de prezența, la acest moment, a părintelui Isidor Dâscă, decan de Bacău. Sfinția sa a adresat cuvinte de felicitare și încurajare concurenților și profesorilor acestora și a înmânat personal diplomele obținute de premianți.

Astfel de acțiuni contribuie la aprofundarea și sedimentarea învățăturii creștine, de către elevi, prin dialog, confruntare și raportare la aspecte concrete de viață; la conștientizarea importanței vitale pe care o are cunoașterea și trăirea credinței, de către fiecare tânăr în mijlocul societății de azi, amenințată cu secularizarea și căreia i se impune, în mod agresiv, nonvalori și materiale culturale nocive.

Cristos cel înviat să amplifice bucuria pascală pentru toți cei implicați în această acțiune și pentru toți cei de bunăvoință.

Premianții de pe locurile I, II și III s-au calificat la etapa interjudețeană (diecezană), ce va avea loc în ziua de 12 mai 2012, la Onești.

Prof. Tereza Herciu

*

Impresii:

"Emoțiile firești care m-au cuprins la intrare în sala de concurs au fost împrăștiate de celebrarea comună desfășurată în capela liceului. Concursul în sine mi-a îmbogățit cunoștințele referitoare la tema dezbătută, întrucât fiecare lucrare prezentată a susținut ideea că familia creștină este celula de bază a vieții de azi și de mâine. În altă ordine de idei, participarea la concurs mi-a adus noi prieteni care au aceleași preocupări ca și mine. Mulțumesc doamnei profesoare pentru că mi-a oferit șansa de a mă afla în mijlocul atâtor persoane care îl slujesc pe Dumnezeu" (Raluca, clasa a IX-a).

"A fost, cu siguranță, o experiență constructivă. În primul rând mi-am aprofundat cunoștințele despre tema pe care am dezvoltat-o, "Familie, devino ceea ce ești!", ce înseamnă cu adevărat familia, cum este ea privită astăzi și, nu în ultimul rând, misiunea pe care o are familia în lume. Totodată a fost o ocazie de socializare, de competiție și de cunoaștere mai clară a unor criterii și modalități de abordare a ideii de familie" (Andreea, clasa a XII-a).

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 aprilie: Bacău: Concursul de eseuri religioase "Lumină din lumină"


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat