Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Vizită a PS Mihai Frățilă la comunitatea greco-catolică

PS Mihai Frățilă, episcop auxiliar greco-catolic al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, cu sediul la București, a făcut o vizită pastorală la Iași, în zilele de 28 și 29 aprilie 2012, la comunitatea greco-catolică. Duminică, 29 aprilie, PS Mihai Frățilă a celebrat o sfântă Liturghie în catedrala "Adormirea Maicii Domnului".

Au concelebrat pr. Mihai Husaru, protopop de Gheorgheni, și pr. Andrei Mărcuș, secretarul episcopului Frățilă. La celebrare au participat PS Petru Gherghel, pr. Alois Fechet și pr. Iosif Enășoae.

După ce pr. Mihai Husaru, protopop de Gheorgheni, a făcut pregătirile necesare pentru celebrarea sfintei Liturghii, la ora 10.00, s-a pornit în procesiune din palatul episcopal spre catedrala mică. Procesiunea spre biserică a fost salutată de credincioși cu cântarea "Pe stăpânul și pe arhiereul nostru, Dumnezeu îl păzește".

PS Petru Gherghel a adresat PS Mihai Frățilă și comunității greco-catolice un cuvânt de bun venit și un salut cordial.

PS Mihai a mulțumit PS Petru pentru tot sprijinul acordat Bisericii Greco-Catolice în timpurile grele, precum și pentru posibilitatea oferită ca în fiecare lună, în ultima duminică, credincioșii greco-catolici din Iași să poată avea o sfântă Liturghie în rit propriu.

La predică, specifică duminicii a III-a a Paștelui, numită Duminica Mironosițelor și a Sfântului Iosif din Arimateea, PS Mihai Frățilă a evidențiat faptul că femeile sfinte au fost primele mesagere ale Învierii lui Isus; după exemplul lor și noi trebuie să dăm mărturie despre Cristos și opera sa mântuitoare.

La sfârșitul sfintei Liturghii, PS Petru a mulțumit PS Mihai pentru vizita pastorală făcută credincioșilor greco-catolici din Iași, invitându-l în același timp să revină.

PS Mihai Frățilă, înainte de binecuvântarea finală, a mulțumit Episcopiei de Iași, precum și credincioșilor prezenți, și i-a invitat la decanat pentru o întâlnire fraternă, fiind o ocazie de cunoaștere reciprocă și de prietenie în Domnul. Cei prezenți au cântat cântece de bucurie și de aducere aminte a timpurilor grele prin care a trecut Biserica Greco-Catolică până în anul 1989. PS Mihai s-a întreținut cu fiecare credincios în parte și i-a încurajat pe toți să rămână fideli lui Cristos și Bisericii sale.

Pr. Alois Fechet


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat