Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Un impuls încurajator în relațiile Kolping România - Kolping Chișinău

În perioada 27-29 aprilie 2012, organizația Kolping România a fost prezentă la Chișinău, unde a prezentat un seminar cu tema: "Adolf Kolping și munca de asociație".

Seminarul a fost prezentat de către Corneliu Bulai, referent muncă de asociație în cadrul Organizației Kolping România, împreună cu Daniel Benchea, reprezentant tineret în Asociația Kolping din regiunea Moldova-România.

Scopul acestui seminar a fost: oferirea unui impuls în munca de asociație pentru familia Kolping care are un potențial mare, dar care trece printr-o perioadă mai dificilă.

Un lucru îmbucurător a fost prezența la acest seminar a câtorva familii tinere care pot reprezenta o șansă frumoasă pentru viitorul familiei Kolping din Chișinău.

Episcopul Anton Coșa, păstorul comunității din Chișinău și al creștinilor romano-catolici din Republica Moldova, a salutat și binecuvântat participanții la acest seminar, îndemnând la implicare, formare și responsabilitate într-un timp în care laicii trebuie să joace un rol tot mai activ și responsabil în viața bisericii.

Tehnici de lucru în echipă, profilul membrului Kolping, rolul Familiei Kolping în comunitatea catolică din Chișinău, tipuri de acțiuni posibile pentru perioada următoare, au fost doar câteva teme abordate și lucrate practic în mici ateliere de lucru pe parcursul acestui seminar.

S-a realizat un mic plan de acțiune a activităților viitoare printr-o provocare lansată împreună cu toți participanții. Astfel în următoarele 30 de zile, două grupe de lucru vor avea de realizat câte o acțiune de voluntariat plecând de la: idee, organizare activități, grup țintă, resurse, obiective, promovare, rezultate. Cu această ocazie membrii Kolping vor trebui să lucreze împreună la buna organizare, iar seminarul va fi propus comunității catolice din Chișinău.

Temele au fost alese, echipele se știu, am avut timp să creionăm o primă schemă de acțiune, nu mai rămâne decât să trecem la treabă și să ne vedem peste 30 de zile pentru evaluare.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-29 aprilie: Chișinău: Un impuls încurajator în relațiile Kolping România - Kolping Chișinău


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat